NRK Meny
Normal

Tillitsvalgte varsler politiske markeringer

Politisk streik vil føre til forsinkelser ved landets største flyplasser tirsdag. Flere tillitsvalgte i Trondheim varsler mer bråk og flere markeringer i tida som kommer.

John Peder Denstad, leder LO Trondheim

VARSLER KAMP: Bussjåfør og LO-leder i Trondheim, John Peder Denstad, varsler kamp for å forhindre økt adgang til midlertidige ansettelser.

Foto: Anne Heidi Røstad/NRK

Tirsdag stanser Parat all flytrafikk på landets største flyplasser i en time fra klokken 13 til 14 i protest mot arbeidsminister Robert Erikssons forslag om økt adgang til midlertidige ansettelser.

Flyselskapene SAS, Widerøe og Norwegian blir berørt.

Varsler mer bråk

Både leder i LO i Trondheim, John Peder Denstad og Eystein Garberg, leder for Elektrikernes fagforening i byen, varsler at det vil komme flere reaksjoner fra grasrota.

Eystein Garberg, leder elektrikerenes fagforening Trondheim

OVERRASKET: Eystein Garberg, leder i Elektrikernes fagforening i Trondheim, hadde forventet en lengre streik enn to timer.

Foto: Anne Heidi Røstad/NRK

– Denne regjeringa skal få merke mer bråk. Vi ser for oss flere type markeringer framover, sier Denstad, på vei til kveldsskiftet som buss-sjåfør.

Dette vil komme i tillegg til at LO skal ha en landsomfattende streik i månedsskiftet januar og februar. Denne to timer lange streiken skjer i forkant av behandlinga av arbeidsmiljøloven i Stortinget.

To timer streik er ikke nok

Dette er ikke nok, mener tillitsvalgte.

Gerd Kristiansen, leder LO

FORBEREDER LANDSOMFATTENDE STREIK: LO-leder Gerd Kristiansen håper på stor oppslutning rundt streiken på nyåret.

Foto: NRK

– De fleste ble overrasket da de hørte at LO bare legger opp til en to timer lang streik, sier lederen for 1500 arbeidere i Elektrikerenes fagforening i Trondheim, Eystein Garberg.

Tillitsvalgte vil ennå ikke si hvilke type markeringer som kan bli aktuelle i Trondheim framover.

LO-leder Gerd Kristiansen håper flest mulig arbeidstakere velger å delta under den to timer lange politiske streiken på nyåret.

– Vil LO oppfordre til andre typer aksjoner framover?

– Nei, det tar vi ikke stilling til i hele tatt, sier Kristiansen.

Flyforsinkelser etter streik

Protesten mot regjeringas forslag om midlertidige ansettelser vil ramme flypassasjerer tirsdag.

– I ytterste konsekvens kan vi få en og annen kansellering, men i utgangspunktet er det forsinkelser vi snakker om, sier informasjonssjef Silje Brandvoll til NTB.

Den politiske streiken vil føre til forsinkelser på alt fra ti minutter til en time, men informasjonssjefen ber passasjerene møte til vanlig tid. Også de to andre flyselskapene ber passasjerene møte til vanlig tid.

LO skal ha en landsomfattende to timer lang streik på nyåret. Tillitsvalgte i Trondheim varsler mer bråk.


Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.