Hopp til innhold

Tiller håper på en cupbombe

Rosenborg mot Tiller skal i utgangspunktet være rått parti. Men på Tiller håper man på en cupbombe.

Rade Prica og Steffen Iversen

Rade Prica og Steffen Iversen kan få mer å juble for mot Tiller i morgen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Geir Arne Kristiansen

Tiller-trener Geir Arne Kristiansen gleder seg til cupkampen mot Rosenborg.

Foto: Tiller Fotball

I morgen kveld er det duket for cupfest på Tonstad kunstgressbane i Trondheim når Tiller og Rosenborg møtes i den første NM-runden i fotball. Tiller spiller til daglig i 3. divisjon, mens Rosenborg er topplag i eliteserien.

– Kjempeartig

– Dette blir kjempeartig, både for spillerne og oss i støtteapparatet, sier Tiller-trener Geir Arne Kristiansen til NRK.

Tiller spiller i år stort sett mot lag fra Indre Østland, og i helga ble Kongsvinger 2 slått med 6-1. Laget ligger på fjerdeplass på tabellen med seks poeng på tre kamper.

– Vi har også spillere med gode individuelle ferdigheter. Nå gjelder det at alle tar ut sitt beste mot Rosenborg, håper treneren.

Lokale spillere

Tiller-laget består stort sett av lokale spillere tidlig i 20-årene. I fjor spilte klubben i 2. divisjon, men det endte med nedrykk. Laget kom seg til 2. runde i NM, men tapte 7-0 for Molde på hjemmebane med rundt 1000 tilskuere på sidelinja.

– Vi lærte mye av kampene i fjor, og vet hva som venter oss når vi møter Rosenborg. Vi vet på hvilket nivå vi må spille for å hevde oss. Nå legger vi ikke opp taktikken på noen annen måte enn vanlig. Vi skal forsøke å spille vårt eget spill, og forbereder oss som om det skulle vært en vanlig 3. divisjonskamp, sier Geir Arne Kristiansen.

Håper på 2000 tilskuere

Det er første gang Tiller møter Rosenborg i fotballkamp, og styreleder Bjørn Atle Haugen i Tiller håper på 2000 tilskuere i morgen kveld.

– Klarer vi det vil vi få et overskudd på rundt 300.000 kroner. Det vil dekke nesten hele reisebudsjettet vårt i 3. divisjon, sier Haugen.

Han håper på en cupbombe, men anser sjansene for det som svært små.

– Rosenborg vil slå oss i 99 av 100 kamper, men man vet aldri, sier han.

Før kampen i morgen har Tiller leid inn både speakerbod, gjerder og toaletter. Det blir musikk og underholdning for publikum i pausen.

– Vi skal lage en folkefest på Tiller, og dette er ekstra stort for alle våre 600 medlemmer. Det er veldig viktig for engasjementet rundt klubben, og ikke minst for unger og foreldre, sier Bjørn Atle Haugen.