NRK Meny
Normal

Til kamp for å få jobben tilbake

Harald Hegland går til rettssak mot Sector Alarm fordi han mener han er usaklig oppsagt bare kort tid etter at han organiserte seg og ble valgt til tillitsvalgt for de ansatte i bedriften.

Harald Hegland

MISTET JOBBEN: Harald Hegland ble tillitsvalgt for montørene i Sector Alarm i januar i år og jobbet for å få på plass bedre lønns- og arbeidsbetingelser. Nå går han til rettssak for å få jobben tilbake.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Fagbevegelsen står i ring utenfor Sector Alarm

DEMONSTRERTE: Fagbevegelsen i Trondheim demonstrerte utenfor lokalene til Sector Alarm 11. mars i år.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

For en måned siden demonstrerte et femtitalls elektrikere foran lokalene til Sector Alarm i Trondheim, fordi fagbevegelsen mener at bedriften presser ut ansatte som organiserer seg og krever ei tarifflønn.

Like etterpå fikk montør Harald Hegland i Sector Alarm beskjed om at han mister jobben. Han ble valgt til tillitsvalg for montørene i bedriften i januar.

– Vi har ingen ting imot at ansatte fagorganiserer seg. Dette er en personalsak som ikke har sammenheng med at den ansatte er lokal tillitsvalgt, sier driftsdirektør Fredrik Fløysand i Sector Alarm til NRK.

Mener ansatte mangler innflytelse

Elektrikernes Fagforening i Trøndelag er kritisk til det de mener er manglende innflytelse fra ansatte og for dårlige lønns- og arbeidsbetingelser i Sector Alarm.

– Det er ingen som fortjener et tyranni der ledelse bestemmer alt, mens ansatte ikke har noe de skulle ha sagt over arbeidshverdagen sin, sier leder i Elektrikernes Fagforening i Trøndelag, Eystein Garberg.

– Det ledelsen i Sector Alarm kaller en tariffavtale er kun en husavtale, der ansatte ikke har hatt noen påvirkning, mener Garberg.

Eystein Garberg, leder Elektrikernes fagforening

OPPSAGT FÅR STØTTE FRA FAGFORENING: Leder i Elektrikernes Fagforening i Trøndelag, Eystein Garberg, er kritisk til at en ansatt i Sector Alarm ble oppsagt kort tid etter at han ble valgt til tillitsvalgt i bedriften.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Forstår ikke kritikk

Driftsdirektør Fredrik Fløysand i Sector Alarm sier alle montører har en tariffavtale i dag.

– Hvis montører ønsker en annen tariffavtale enn i dag stiller vi oss positiv til det, sier Fløysand.

Han forstår ikke kritikken fra fagforeningen.

– Vi kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen av Sector Alarm, og vi er opptatt av å være en seriøs og god arbeidsplass. Vi har gode arbeidsforhold og fornøyde medarbeidere, sier Fløysand.

Sector Alarm har 600 ansatte over hele landet.

Går til rettssak

Harald Hegland har jobbet som montør i Sector Alarm i Trondheim i tre år.

Han ble tilbudt en sluttpakke av ledelsen denne uka, men velger å gå til rettssak fordi han mener han er usaklig oppsagt.

– Jeg vil at det skal bli enklere for mine tidligere kollegaer å stå fram og si sin mening. Jeg er overrasket over at ledelsen sier at ansatte har en tariffavtale når det ikke er ei fagforening som står bak denne avtalen, sier Hegland.

Går til rettssak for å få tilbake jobben