NRK Meny

Tidligere RBK-sjef kan bli fotballpresident

Tidligere styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen, er innstilt som ny president i Norges Fotballforbund etter Yngve Hallén.

Terje Svendsen

Terje Svendsen kan bli ny styreleder i Norges Fotballforbund.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Espen Sandmo
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Svendsen var styreleder i Rosenborg fra 2006 til 2012, og nå ønsker valgkomiteen i Norges Fotballforbund at han skal lede Fotball-Norge fram til 2018.

Spennende utfordring

– Dette var en spennende utfordring for meg. Fotball har vært livet mitt siden 1987 da jeg første gang kom inn i Rosenborg, sier Terje Svendsen til NRK.

Valgkomiteen i fotballforbundet la fram følgende innstilling til nytt forbundsstyre mandag:

Terje Svendsen, president, Rosenborg Ballklub (ny), Mette Christiansen, visepresident bredde, Valdres FK (gjenvalg), Bjarne Berntsen, visepresident topp, Viking FK (gjenvalg), Eli Arnstad, styremedlem, IL Fram (gjenvalg), Hans Olav Karde, styremedlem, Tromsø IL (gjenvalg), Turid Storhaug, styremedlem, Klepp IL (gjenvalg), Silje Vaadal, styremedlem, FK Ørn-Horten (ny), Leon Aurdal, styremedlem, Aalesund FK (ny).

Bedre produkt

– Produktet vårt må bli bedre, og vi må legge en langsiktig plan for hvordan landslagene våre skal nå EM- og VM-sluttspill, og for hvordan klubblagene skal hevde seg i Europa. Da må vi også styrke bredden i norsk fotball, og overføre ressurser inn mot foreldretrenere som trener våre talenter. Jeg ser ingen konflikt mellom topp og bredde. Det handler om en gjensidig avhengighet, mener Svendsen.

Den tidligere styrelederen i Rosenborg vil også ta med seg verdier fra Brakka på Lerkendal hvis han blir valgt som ny president i NFF.

– Vi må videreutvikle organisasjonen og bygge på norske forhold og verdier. Det betyr at vi skal være åpne, tydelige og forutsigbare. Det vi har sett i de sentrale organisasjoner i fotballen med korrupsjon og uredelighet, er overhodet ikke akseptabelt. Der må vår røst være tydelig, sier Terje Svendsen.

Strategisk gode

Valgkomiteen har i sitt arbeid lagt vekt på at styremedlemmene skal være strategisk gode, og gode på samspill, samarbeid og kommunikasjon. I tillegg skal de ha et helhetlig og overordnet syn på Norges Fotballforbund, kompetanse og kapasitet til å bidra aktivt i å lede og videreutvikle norsk fotball nasjonalt og internasjonalt.

Valgkomiteens innstilling er enstemmig. 59 år gamle Terje Svendsen er en av Norges mest erfarne fotballedere, og har vært sentral i RBK i mange år.

– Vi har hatt flere på blokka gjennom en periode og hatt intervjuer med flere av dem. Han er en av dem vi har hatt samtaler med over en lengre periode, sier Marianne Brynildsen som er leder i valgkomiteen til NTB.

Bank og finans

I tillegg legger valgkomiteen vekt på at Svendsen har bred nasjonal og internasjonal erfaring og et godt kontaktnett.

Svendsen har også mange års erfaring fra lederstillinger innen bank og finans, blant annet som banksjef og finansdirektør i Fokus Bank. I dag driver han konsulentvirksomhet og eiendomsforvaltning.

Norges Fotballforbund skal velge nytt forbundsstyre under fotballtinget på Ullevaal stadion 27. og 28. februar.

Video fra Trøndelag

De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.
Interessen for å være med på dugnad i fjellet har eksplodert. Turistforeningen har venteliste på nesten alle dugnader.