Tidligere ordfører anmeldt for voldstrusler i Hemsedal-saken

Tidligere ordfører i Trondheim, Anne Kathrine Slungård, blir anmeldt for voldstrusler mot mennene som ble frikjent for voldtekt i den såkalte Hemsedal-saken.

Anne Kathrine Slungård

Tidligere ordfører Slungård har blitt anmeldt.

Foto: Ungt Entreprenørskap Norge

En av de tre mennene som ble frikjent har mottatt volds- og drapstrusler i etterkant av dommen. Navnene ble offentliggjort av kvinnen som anmeldte voldtekten, men hun blir ikke anmeldt, sier mannens forsvarer Arne Seland til Nettavisen.

– Det er per definisjon ikke ulovlig å offentliggjøre navnene, slik hun har gjort. Men alle som kommer med trusler om vold, og drapstrusler, kommer vi til å anmelde, sier Seland.

Tidligere ordfører blir anmeldt

Trondheims tidligere ordfører, Høyre-politiker Anne Kathrine Slungård, er en av dem som blir anmeldt etter at hun på Facebook skrev følgende melding: «Jeg blir fysisk syk av dette, rett og slett spyklein og frustrerende forbanna. Jeg håper inderlig at noen tar disse tre jævlene, rundbaner og kjølhaler, gjerne hver gang de viser seg offentlig».

Hun har i ettertid beklaget innlegget, og forklarte det med at hun lot frustrasjonen løpe over tastaturet, i en situasjon hvor hun var forbannet.

Til avisen sier Slungård at hun tar dette til etterretning, og at hun ikke har noen kommentar utover dette.

De tre mennene ble frikjent av et mindretall av dommerne i lagmannsretten. De tre må likevel betale kvinnens sivile oppreisningskrav på 300.000 kroner.

Spredt i sosiale medier

Den fornærmede i saken, Andrea Voldum (21), var tydelig oppgitt etter at dommen fra Borgarting lagmannsrett ble kjent tirsdag, og valgte da å stå frem på sosiale medier.

«For at andre ikke skal oppleve det marerittet og den torturbehandlingen jeg ble utsatt for av disse, velger jeg å gå ut med navn,» skrev hun før hun navnga de tre mennene som var tiltalt i saken.