NRK Meny
Normal

Tidligere dømt for to eldreran

Den 46 år gamle mannen som i dag erkjente straffskyld for ranet mot 80 år gamle Anders Flaa på Bratsberg i Trondheim, er tidligere dømt for et grovt ran og ransforsøk mot eldre.

ran bratsberg

Mannen som står tiltalt for ran mot en eldre mann på Bratsberg i Trondheim er tidligere dømt for to grove ran mot eldre.

Foto: HENRIK SUNDGÅRD

46-åringen stod i dag tiltalt for grovt ran, legemsbeskadigelse og frihetsberøvelse.

Da rettssaken mot ham startet i Sør-Trøndelag tingrett, åpnet den tiltalte med å innrømme skyld på alle punkter.

Han er også tidligere dømt for ran mot en eldre mann og et eldre ektepar.

Ifølge dommen begikk mannen i løpet av en tre ukersperiode sommeren 2000 to grove ran på Frosta i Nord-Trøndelag. Ranene ble begått nattestid etter innbrudd i hjemmet til de fornærmede.

Aktor la i dag ned påstand om fire års ubetinget fengsel, i følge Adresseavisen.


Om du kommer først til ei ulykke i trafikken, vet du hva du skalgjøre?Bare én av fem kan å sikre frie luftveier hos alvorlig skadde - et avgjørende grep dersom du er først

80 år gamle Anders Flaa forteller her om marerittet han opplevde i mars i år.

Brutalt og skremmende

Det første ranet utførte den tiltalte sammen med en annen mann. De to brøt seg inn i huset til en da 71 år gammel mann, som bodde alene på et småbruk på Frosta.

De brukte brekkjern til å bryte opp døren til huset. Mannen ble slått i ansiktet og begge håndleddene ble stripset og surret fast. Han ble til slutt etterlatt i et dusjrom. De to fikk med seg 2000 kroner i kontanter.

Tre uker senere begikk tiltalte et ransforsøk mot et eldre ektepar i samme kommune.

Raneforsøket ble begått om natten, også denne gangen brukte tiltalte brekkjern for å komme seg inn huset. Han truet først ekteparet med brekkjernet og en pistollignenede gjenstand og krevde penger. Mannen ble deretter slått i hodet med brekkjernet, mens kvinnen ble sparket ned en trapp.

Lagmannsretten beskrev både det grove ranet og ransforsøket som brutale og skremmende. Han ble da dømt til fengsel i fire år og seks måneder, og måtte betale erstatning til ofrene.

Les også: – Hadde alvorlige kuttskader i hodet

Ranet på Bratsberg

Anders Flaa

80 år gamle Anders Flaa ble brutalt ranet i eget hjem på Bratsberg i Trondheim i mars i år.

Foto: Privat

I mars i år opplevde 80 år gamle Anders Flaa marerittet i sitt eget hjem på Bratsberg.

Han skulle ut for å flytte en sykkel rundt midnatt da gjerningsmannen gikk til angrep, etter å ha skjult seg bak noen søppeldunker.

Flaa ble blant annet slått flere ganger i hodet med et elektrosjokkvåpen, som også ble brukt til å gi ham støt. Han fikk et lite brudd i nesebeinet, blåmerker over store deler av kroppen, og måtte sy til sammen 17 sting.

Den forslåtte, eldre mannen ble tvunget ned i kjelleren, der han fikk hendene stripset sammen før han ble stengt inne bak en låst dør.

Les også: Var konkurs, husløs og sykemeldt da han bestemte seg for å rane Anders (80)

Rømte gjennom vindu

80-åringen klarte etter hvert å rømme gjennom et lite kjellervindu, og fikk varslet naboen.

En politihund snuste seg fram til et skogholt i nærheten av åstedet, der den 46 år gamle gjerningsmannen ble pågrepet.

Tiltalte erkjente raskt at han stod bak ranet, og dette bekreftet han da rettssaken mot ham startet onsdag.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.