NRK Meny
Normal

Tidlig varsling hindret brannspredning

Folk i Trøndelag er svært oppmerksomme etter alle brannene den siste tiden. Effektiv varsling har hindret flere branner i å spre seg i helgen.

Skogbrann Frosta

Det kom ti telefoner til politiet på kort tid da det ble oppdaget røyk på Frosta.

Foto: Terje Næss

Politiet er glad for at folk i regionen tar de knusktørre forholdene i betraktning og hiver seg på telefonen så snart de ser noe som kan minne om røyk.

– Vi har respondert på flere og tatt en vurdering på situasjonen der og da. Det er opprettet flere anmeldelser på personer som har vært uforsiktig med åpen ild, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Solfrid Lægdheim til NRK.

Noen har likevel ikke fått med seg at det er forbudt med åpen ild nå, og de kan vente seg høye bøter.

Åpne fakler

Til tross for at det nå er forbudt med åpen ild i regionen, tenner likevel folk bål ute. Bare i løpet av helgen ble politiet varslet om bålbrenning både på Tiller og i Fagerheimskogen på Lade. De de rykket også ut til en bolig der fakler sto og brant nær husveggen.

– Folk flest har fått med seg den store brannfaren som er i Trøndelag og er oppmerksom på bruken av ild utendørs. De er raske til å varsle politiet dersom de ser noe de oppfatter som brannfarlige situasjoner, sier Lægdheim.

Ti telefoner om røyk

Søndag fikk politiet minst ti telefoner i løpet av kort tid. Folk hadde sett røyk i terrenget på Frosta i Nord- Trøndelag.

Brannvesenet rykket raskt ut og fikk slukket brannen. Hva som startet den, er ukjent. Politiet mistenker at noen har tent bål.

Det er fortsatt meget stor skogbrannfare i regionen og operasjonsleder Solfrid Lægdheim ber folk være på vakt.

– Jeg vil retten en henstilling til alle om å ta ansvar. Alle må tenke seg om og være forsiktig i sin omgang med åpen ild.