NRK Meny
Normal

Tidenes yngste kommunalråd

Etter det NRK Trøndelag erfarer blir nestlederen i oppvekstkomiteen Eirik Schrøder fra Arbeiderpartiet ny kommunalråd i Trondheim.

Eirik Schrøder (Ap)

Etter det NRK erfarer vil Eirik Schrøder bli ny kommunalråd. I så fall blir han tidenes yngste kommunalråd i Trondheim.

Foto: Privat

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette.

Det sier Eirik Schrøder etter at NRK Trøndelag tar kontakt tirsdag på spørsmål om han er forespurt om kommunalrådsstillingen.

Tidenes yngste

Eirik Schrøder blir i så fall den yngste kommunalråden i Trondheims historie. Etter å ha sjekket tilbake helt til 1980 var Børge Brende den yngste med sine 27 år da han ble kommunalråd i 1992. Hanne Moe Bjørnbet var vikar som 24 åring under Rune Olsø sin permisjon i 2005.

Dermed blir Schrøder den yngste kommunalråden gjennom tidene med sine 20 år.

Schrøder sin CV blir enda sterkere når han tiltrer som kommunalråd.

I dag er han nestleder i oppvekstkomiteen i Trondheim. Han har vært fylkessekretær i AUF Sør-Trøndelag, og han har sittet som leder i AUF Trondheim fra juni 2011 fram til august 2012. Schrøder blir 21 år den 20. juli.

Erstatter John Stene

Etter det NRK Trøndelag forstår vil Schrøder erstatte John Stene.

Stene har vært sykemeldt i en lengre periode etter å ha slitt med høyt blodtrykk og hjerteflimmer siden i fjor høst. 1. mai vil etter all sannsynlighet Stene trekke seg fra posten som kommunalråd.

John Stene

John Stene vil etter det NRK erfarer trekke seg fra stillingen som kommunalråd 1. mai.

Foto: Vigdis Vågø-Wares

Stene har vært fast medlem i bystyret og formannskapet i perioden 2011 fram til i dag, og fast medlem i bystyret og komite i tidsrommet 2007–2010. Siden 1. mars 2010 har Stene vært kommunalråd i Trondheim.

John Stene ønsker ikke å kommentere sin avgang overfor NRK Trøndelag.