NRK Meny
Normal

Tidenes CL-øyeblikk

Vegard Heggems avgjørende scoring for Rosenborg mot Milan i Mesterliagen i 1996, kan bli kåret til tidenes øyeblikk i den internasjonale fotballturneringen.

Rosenborg 1996

Dette er det historiske Rosenborg-laget som slo Milan 2-1 på San Siro i 1996. Vi ser Vegard Heggem i fremste rekke nummer to fra høyre.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det er UEFAs offisielle Mesterliga-magasin som har nominert Heggems mål som et av tidenes mesterligaøyeblikk, skriver rbk.no .

Et av 20 øyeblikk

Heggems scoring mot Milan er et av 20 mesterligaøyeblikk som nå kjemper om seieren. Her kan du stemme

"Milan trengte minst uavgjort for å nå kvartfinalen, men Heggems majestetiske heading sikret en berømt 2-1-seier for de norske mestrene, og en plass blant de siste åtte".

Rosenborg 1996

Stor jubel blant Rosenborg-spillerne etter den sensasjonelle seieren på San Siro.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Slik beskriver UEFA.com kampen som sikret Rosenborg plass i kvartfinalen i Mesterligaen høsten 1996.

"Det historiske øyeblikket kom da Vegard Heggem snek seg mellom Franco Baresi og Paolo Maldini, og nådde ballen før en utrusende Sebastiano Rossi i milanmålet. Dermed vant RBK sensasjonelt 2-1 på San Siro."

– Husker godt

– Jeg kan fortsatt spille opp hele hendelsesforløpet rimelig detaljert for det indre øyet ja, sier Vegard Heggem til rbk.no.

Heggem forteller at den avgjørende scoringen kom etter et godt innøvd spillemønster.

– Når den ene kanten vinner ballen slik Harald Martin Brattbakk gjorde der, så skal motsatt kant skjære innover. Så var vel både løpet og opphoppet ganske godt timet, sier Heggem beskjedent.

Han mener lagets prestasjon mot Milan på San Siro er vel så viktig:

– Det at vi hadde kommet oss i den situasjonen at vi kunne gå videre til kvartfinalen med seier mot Milan, var veldig stort, minnes Heggem.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25