Ti personer evakuert i boligbrann

Ingen ble alvorlig skadd i en boligbrann i Jarlsborgveien på Lade i Trondheim onsdag morgen. Ti personer ble evakuert i løpet av kort tid. Brannvesenet driver nå etterslokking på stedet.

Brann Lade

Brannvesenet har nå kontroll på brannen i bolighuset på Lade.

Foto: Kari Sørbø

Brannvesenet fikk melding om brannen like før klokka 06.00, og rykket raskt ut til stedet.

Åpen ild

Det er fem boenheter i huset, og brannvesenet bekreftet like etter klokka 06.00 at det var åpen ild. I 07.20-tida brant det fortsatt kraftig i huset. Flammene stod ut av taket på bygningen.

– Alle nødetatene er på stedet, og brannvesenet jobber med å få kontroll. Det er ikke fare for spredning til andre hus i nærheten, sier politiets innsatsleder Jomar Sjøhagen til NRK.

Brann på Lade

Flammene stod ut av det brennende huset på Lade onsdag morgen.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Flere personer pustet inn røyk, og to ble sendt til legevakta. Ellers er ingen kommet til skade, melder politiet. De evakuerte kommer både fra det brennende huset, og et hus i nærheten.

Hunden gjødde

Det er Tore Reginald Tøndel som leier ut huset i Jarlsborgvegen 2b.

Tøndel sier til NRK at han vært i kontakt med leieboeren i leiligheten der brannen trolig startet. – Han våknet av at hunden gjødde, forteller Tøndel, som er svært glad for at alle kom seg ut i god behdold.

– Også på loftet var det en liten leilighet, men han som bodde der var heldigvis bortreist, sier Tøndel.

De 10 evakuerte, blant dem også små barn, blir nå tatt hånd om av Trondheim kommune. En av familiene kommer fra Øst-Europa, mens de andre er norske, opplyser huseieren til NRK.

Brann Lade

Brannvesenet jobbet intenst med å få kontroll på brannen.

Foto: Kari Sørbø / NRK
Laster Twitter-innhold