NRK Meny
Normal

Thon tester ut festivalhotell

Olav Thon skal teste ut et alternativt hotell for alle festivaldeltagere som ikke liker å sove i telt.

Nytt betongrørhotell

Det nye betongrørhotellet til Olav Thon er også inspirert av bokshotell fra Japan.

Foto: Marianne Østby

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Skissene til det nye hotellkonseptet er allerede klart. Planen er å teste ut det noe spesielle hotellet for første gang under Norsk Revyfestival på Høylandet.

– Det er egentlig ganske tullete, men blant andre Lornts Mørkved på Høylandet, har sagt seg villig til å være prøvekanin og vertskap for hotellkonseptet, sier Thon.

Alternativ til telt

Olav Thon er en av landets rikeste menn. Han har latt seg inspirere av galskapen som for lengst har slått rot i den lille bygde i Nord-Trøndelag. I forkant av revyfestivalen i juli, er han i full gang med å sette i stand et såkalt festivalhotell.

Hvor mange millioner han bruker på prosjektet, lar han være en hemmelighet.

– Dette er utrolig spennende, sier Lornts Mørkved i Norsk Toillingforbund.

Han er glad for at publikummet til revyfestivalen nå får et alternativ til telt og campingvogn

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Betongrør

Ifølge tegninger og bilder revyfestivalarrangøren har fått tilgang til, blir store betongrør forvandlet til enkle, men spennende soverom.

– Betongrørene kan jo fraktes hvor som helst, når som helst. Dermed er det naturlig å kalle det et mobilt festivalhotell. Blir dette en suksess på Høylandet, kan jo andre festivaler over hele landet leie disse rommene, sier Thon

Festivalhotellet er tenkt plassert i nær tilknytning til revyteltene. Flere bønder har sagt seg villige til å ofre førsteslåtten, slik at betongrørene kan ligge stødig på marka.

– Får vi fraktet oppover alle rørene i tide, vil det gi rom for om lag 425 gjester, sier Lornts Mørkved.

Tekniske utfordringer

Han forteller at betongrørene er under innredning, og blir fraktet med semitrailer fra Belgia i løpet av mai, vel og merke dersom alt går etter planen.

– Vi vet det har vært en utfordring med å få anlagt madrasser i riktig høyde i røret, slik at folk slipper å legge seg på bakkeplan. Nå prøver produsenten ut en type brisk som kan henges opp på veggsiden. Det har vi tro på, sier Mørkved videre.

Rørene vil romme 2-4 gjester, og er godkjent i henhold til brannforskrifter. Hvert rør inneholder myke senger, beroligende nattbordslys og minibar. I sengegavlen er det integrert et lydanlegg, slik at alle som tar seg en hvil eller har forsovet seg, får med seg dagens program.

– Alle kurs og forestillinger blir annonsert over røranlegget, forsikrer Mørkved, og legger til:

– Folk som ønsker en slik type overnatting, må ta kontakt med revyfestivalen snarest. Vi regner med folk vil gå mann av huse for å få innpass her, humrer Lornts Mørkved.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.