Hopp til innhold

The Thing fra Trondheim

Innspillinga av filmen foregikk i Canada i fjor. Redigering skjer i Hollywood nå. Lyden kommer direkte fra studio i Trondheim.

Video The Thing med lyd fra Trondheim

Det er en tidsbesparende og miljøvennlig nyvinning innen film som nå taes i bruk under produksjonen av The Thing.

I et studio hos NRK på Tyholt i Trondheim sitter skuespiller Kristofer Hivju og lydtekniker Torbjørn Bjerkan. De lager lyd, som overføres rett til Hollywood.

At skuespilleren må være til stede foran kamera under innspilling av film, er en nødvendighet. Det er derimot ikke nødvendig å være foran kamera når det gjelder å få lyden av stemmene inn i filmen.

Forhistorien til legendarisk grøsser

John Carpenters legendariske film The Thing er fra 1982, med Kurt Russell i hovedrollen. En klassiker innen grøsserfilmsjangeren. Siden den gangen har blodfansene av filmen lurt på hva forhistorien til den er. Og det får de vite i oktober når The Thing 2011 har premiere, forteller skuespiller Kristofer Hivju.

Kontakten mellom skuespiller Kristofer Hivju i Trondheim og regissør Marrihijis Van Heinigen i Los Angels er god. Hivju leser etter filmbiter som er sendt over.

– Dette er historien du aldri fikk se, men nå endelig får se, sier skuespiller Kristofer Hivju.

– You can` t make something that `s perfect, better. Derfor ble det ikke noen forhistorie, før nå, i følge Hivju.

Mange norske skuespillere

The Thing 2011 ble spilt inn i Canada med flere norske skuespillere og nå foregår etterarbeidet med filmen i Los Angeles.

Hos NRK i Trondheim er det tatt i bruk ny teknikk for høykvalitativ lydoverføring, forklarer lydtekniker Torbjørn Bjerkan.

Det er planlagt verdenspremiere på The Thing 2011 i oktober.