Tettey gir seg på landslaget

Alexander Tettey gjør som Per Ciljan Skjelbred. Norwich-spilleren har gitt beskjed om at også han ikke blir med landslaget videre. Kroppen tåler ikke lenger belastningen med spill for både klubb- og landslag, opplyser fotballforbundet i ei pressemelding.

Alexander Tettey

Alexander Tettey gir seg på landslaget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg skulle gjerne fortsatt på landslaget og dette handler ikke om manglende motivasjon, men kroppen tåler ikke belastningen med spill for både klubb- og landslaget. Jeg spiller to til tre kamper i uka for klubblaget, og sliter dessverre med at belastningen blir for stor når jeg i tillegg spiller landskamper til fotball.no.

Ikke lengre forsvarlig

Trønderen spiller for øyeblikket for Norwich i den engelske mesterskapsserien. Tidligere har han spilt for både Rosenborg og Rennes. Tettey har imidlertid vært skadeforfulgt, og han har operert begge anklene, samt slitt med kneproblemer.

Jeg kommer til å savne landslaget, og lagkameratene. Selv om vi ikke kvalifiserte oss for EM-sluttspillet har jeg gode minner fra den forrige kvalifiseringen da jeg scoret tre mål og vi kjempet om gruppeseieren, sier Tettey.

Tettey debuterte på landslaget i privatlandskampen mot Argentina på Ullevaal stadion i 2007. Han fikk 34 A-landskamper og tre mål.

To nedslående meldinger for Lagerbäck

For en drøy uke siden var det Per Ciljan Skjelbred som offentliggjorde at han hadde spilt sin siste landskamp.

Dermed har den nye treneren Lars Lagerbäck fått to nedslående meldinger.

– Jeg har forståelse for at Tettey ikke kan fortsette på landslaget når kroppen ikke tåler den totale belastningen. Det er synd, men det må vi forholde oss til. Det betyr at andre spillere får sjansen, sier landslagssjefen til fotball.no

Per Ciljan Skjelbred

Det er ikke lenge siden Per Ciljan Skjelbred ga beskjed om at han også trakk seg fra landslaget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix