NRK Meny
Normal

Ferskinger kjemper om klubba

To ferskinger innen lokalpolitikken kjemper om å bli ordfører i Overhalla etter at Senterparti-veteran Jostein Hildrum takker for seg.

Ragnar Prestvik

Arbeiderpartiets Ragnar Prestvik utfordrer Senterpartiet i Overhalla.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Overhalla er en kommune som i mange år vært dominert av Senterpartiet. Men nå forsøker journalisten og Arbeiderparti-kandidat Ragnar Prestvik å gjøre noe med det.

Sjekk hvilket parti som passer best

Mest fokus på skole

– Vi har nok sterke fokus på skoleutbyggingen på Overhalla barne- og ungdomsskole. Vi har vært villig til å ta i bruk sterkere lut for å få det til, sier Prestvik.

Det betyr i praksis eiendomsskatt. Arbeiderpartiet mener selv de tapte valget i Overhalla for fire år siden fordi de ville innføre eiendomsskatt.

Men i løpet av perioden gikk også flertallet inn for dette. Nå vil den helt ferske politikeren prioritere skoler og barnehager, men også frivillig arbeid.

– Jeg er veldig opptatt av frivillighet. Siden jeg 10 år gammel gikk inn i 4H, har jeg kontinuerlig hatt et eller annet engasjement, sier 56-åringen.

Sp har styrt

Senterpartiet har styrt Overhalla de siste årene, men nå sa gammelordfører Jostein Hildrum at nok var nok.

Per Olav Tyldum

Per Olav Tyldum overtar som ordførerkandidat for Senterpartiet etter at mangeårig ordfører Jostein Hildrum gir seg.

Foto: Espen Sandmo, NRK

Nå er det Per Olav Tyldum som ønsker å overta. Han er også ganske fersk som politiker med en periode i kommunestyret bak seg. Men han har lang ledererfaring fra næringslivet som han mener vil bli viktig.

– Mye av det som skal skje framover av fornuftige gode valg, blir tuftet på gode avveininger og analyser. Jeg tror det er en annen hverdag i dag å være i politikken enn tidligere. Man må ha litt kompetanse for å foreta de rette verdivurderingene, men 47 år gamle Tyldum.

Samarbeid med Namsos

Tyldum er veldig opptatt av samarbeid med nabokommuner som Namsos.

– Jeg tror vi i Overhalla skal glede oss over Rock City i Namsos, over at byen får et nytt hotell, at vi har et godt sykehustilbud og en flyplass. Vi henger sammen, sier han.

Ragnar Prestvik har vært journalist i Namdalsavisa siden 1970-tallet. Og har aldri vært politisk aktiv.

– Nei, jeg har egentlig aldri vurdert å gå inn i politikken, men når jeg først ble spurt var det svært fristende, innrømmer han. Prestvik skal nå ha fire års permisjon fra jobben i Namdalsavisa i Namsos.

En vekstkommune

Overhalla er en vekstkommune både i folketall og innen næringslivet, og Per Olav Tyldum er stolt over det de har fått til i hjemkommunen.

– Vi har en fantastisk verdiskaping i Overhalla, og et blomstrende næringsliv. Siden 2005 har befolkningsveksten vært på 198 personer, så det går bra i kommunen, mener Per Olav Tyldum.

Han er opptatt av å framsnakke hjemplassen.

– Overhalla er en fin plass, og vi er veldig glad i kommunen vår, sier ordførerkandidaten til Senterpartiet.

Tyldum tror det først og fremst kan bli et personvalg i Overhalla 12. september.

– Partiene har ganske like programmer med felles mål. Derfor tror jeg det handler litt om personer og gjennomføringsevne, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.