NRK Meny
Normal

Tenner varder for hær og Heimevern

I kveld ble det tent varder flere steder i Trøndelag til støtte for Heimevernet.

Vardebrenning

Vardebrenning på Våttåkammen i Trondheim

Foto: Ragnar Eggen

I følge Facebook-gruppa til initiativtakerne er det planlagt 123 vardebrenninger i 93 kommuner over hele landet som protest mot regjeringens forslag til langtidsplan for Forsvaret.

Her på Våttakammen kan vi som møtte opp se tre andre varder på motsatt side av Trondheimsfjorden: en på Forbordfjellet, en i Vanvikan, og så tror vi at vi kan se en i Leksvik innimellom regnbygene.

Vardebrenning

Frisk vind og regn til tross - god stemning til støtte for Heimevernet 286 meter over havet

Foto: Ragnar Blakstad

Det sier Ragnar Eggen, en av de omlag tretti som klatret opp på det 286 meter høye utsiktspunktet på vestsiden av Trondheim.

I følge kartet som ligger på Facebooksiden til gruppa Styrk Heimevernet skal det også brennes varder fra Hitra via Jøa til Leka, fra Meldal til Hegra.

vardebrenning

Vardebrenning på Forbordfjellet

Foto: Ukjent

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.