Tenner lys for ofrene i Paris

Mange er berørt etter terrorangrepene i Paris. Flere kirker i Trøndelag tenner lys både i dag og i morgen for å markere det som har skjedd.

Tenne rlys

Tente lys i Vår Frue kirke i Trondheim helt til klokka 21 i kveld. I morgen inviteres folk til lystenning og fellesskap etter angrepene i Paris.

Foto: Kirkens bymisjon
Kleven
Journalist

Vår Frue kirke i Trondheim inviterer alle til lystenning og fellesskap i morgen klokka 14 etter at minst 128 er drept etter angrepene i Paris.

I kveld klokka 18.30 er det ett minutts stillhet og tente fakler utenfor Stortinget i Oslo etter angrepet.

Allerede i formiddag ble kirka i Levanger åpnet og det var andakt og bønn etter terrorkvelden i Paris.

Berørt

Paris

Bilde som deles på sosiale medier og som er lagt ut på Facebook-siden til Kirkens Bymisjon i Trondheim, som har ansvar for Vår Frue åpne kirke.

Foto: Facebook

Gateprest og ansvarlig for Vår Frue åpne kirke, Siv Limstrand, sier mange er berørt av det som har skjedd.

– Mange har et forhold til Paris. Det gjør sterkt inntrykk når terrorangrep også kan skje i en konsertsal.

Levanger kirke

Mange lys ble tent for å minnes ofrene i Paris i Levanger kirke i dag.

Foto: Roar Hansen

Åpner kirka

– Klokka 14 i morgen får folk en ekstra invitasjon til å markere det som har skjedd i Paris i Vår Frue kirke, sier Limstrand.

Det blir tent lys, det blir musikk og ettertanke i fellesskap.

– Det er ufattelig det som har skjedd og det gjør et stort inntrykk. Det er meningsløst, sier organist Wout Bosschaart i Levanger kirke, som sammen med sognepresten åpnet kirka i formiddag.

Video fra Trøndelag

Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.
Julestemning for store og små.
Rekordmye regn førte til store problemer i hele Trøndelag. Ras stengte blant annet E14 mellom Stjørdal og Storlien , og i Selbu ble mer enn 400 personer isolert da veien ble sperret av skred.