Tellefsen ut på ny turné

Arve Tellefsen er en travel pensjonist. I disse dager turnerer han med Trondheimsolistene.

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen og Trondheimsolistene spiller i Selbu i kveld, og i Namsos på søndag.

Foto: Ole Jørgen Finnes, NRK

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen synes det er spennende å spille sammen med de unge musikerne.

Foto: Ole Jørgen Finnes, NRK

I går startet Arve Tellefsen og Trondheimsolistene sin miniturné i Trøndelag med en fullsatt konsert i Olavshallen, og i kveld spiller de i Selbu kirke. Søndag kommer de til Kulturhuset i Namsos.

Første hele konsert

Tellefsen har spilt sammen med Trondheimsolistene flere ganger, men dette er første gang de gjennomfører en hel konsert sammen.

– Dette er veldig spennende. Og når jeg får lov til å spille sammen med sånne begavede unge musikere, så er det både utfordrende, spennende og givende for meg, sier Tellefsen til NRK.

Øivind Gimse

- Arve Tellefsen er både ydmyk, høflig og kollegial, sier Øyvind Gimse i Trondheimsolistene.

Foto: Ole Jørgen Finnes, NRK

Trondheimsolistene på sin side setter også stor pris på samarbeidet med den kjente fiolinisten fra Trondheim.

Ydmyk og høflig

– Han er veldig bestemt, og vet veldig godt hvordan han vil ha det. Men han er samtidig ekstremt ydmyk, høflig og kollegial. Dette er morsomt, sier Øivind Gimse i Trondheimsolistene.

Tellefsen har gjennom mange år spilt på flere av verdens største konsertarenaer, men likevel synes han ikke det alltid er så lett å gå på scenen.

– Jeg har det ikke godt, nei. Jeg burde bare gå rundt og glede meg, men det er blandede følelser. Jeg er spent, for å si det mildt, sier Arve Tellefsen.

På repertoaret står blant annet to stykker av Edvard Grieg, Joseph Haydns Cellokonsert i C-Dur med Tellefsen som solist, og Arnold Schönbergs "Verklährte Nacht".

.