Tellefsen fyrer av mot RBK-ledelsen

Arve Tellefsen kommer med kraftige angrep på ledelsen i RBK og deres behandling av tidligere trener, Nils Arne Eggen.

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen kritiserer RBK-ledelsen for at de ikke har gitt Eggen den omtalen han fortjener.

Foto: Holm,Morten / SCANPIX

– Det de historieløse lederne i Rosenborg ennå åpenbart ikke har fått med seg, er at det finnes ingen, jeg gjentar, ingen som har tenkt mer langsiktig i Rosenborg enn Nils Arne Eggen. Han har hjertet sitt i Rosenborg, og han ville aldri ha stukket av slik andre trenere har gjort, skriver Tellefsen i et leserinnlegg i Adresseavisen.

Med undring

– Jeg har med stigende undring sett oppførselen til ledelsen i Rosenborg Ballklub det siste året, skriver Tellefsen.

Han er kjent som mer enn internasjonal stjernefiolinist. Han er også mangeårig RBK-fan, med verv i nevnte fotballklubb.

– Jeg følger ganske godt med når det gjelder Rosenborg, både på TV og i avisene, og jeg har ennå ikke sett at noen fra styret eller ledelsen har takket Nils Arne Eggen for at han i fjor sommer enda en gang reddet klubben både sportslig og økonomisk. Tvert imot, skriver Tellefsen.

Ingen takknemlighet

Han peker på at Eggen greide å få laget inn i Europaligaen slik at det enorme underskuddet ble mange millioner kroner mindre enn antatt.

Han viser også til uttalelser fra sportssjef Erik Hoftun om at Eggen er helt uaktuell i et langt perspektiv og at Eggen uansett resultat skal ut etter denne sesongen.

– Her kunne Hoftun sagt: Hjertelig takk for at du atter en gang stiller opp for klubben vår og redder oss! Men dessverre, det er ikke antydning til noen takknemlighet fra verken Erik Hoftun, styreleder Terje Svendsen eller direktør Nils Skutle, skriver Tellefsen.

Vil hedre Eggen

Erik Hoftun

Erik Hoftun

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Og han avslutter med en kraftig takksigelse til Eggen.

– Nils Arne Eggen, hjertelig takk for alt du har gjort for Rosenborg ballklub og for hele Trøndelag og norsk fotball. Du gjort Rosenborg til en fabelaktig klubb og en merkevare i hele verden. Og du har gitt oss tilskuere store opplevelser gjennom mange år, skriver Tellefsen og markerer tydelig at RBK-ledelsen burde sagt det samme langt tydeligere enn han mener de har gjort.

Ledelsen beklager

Erik Hoftun selv er i utlandet og sier til nrk.no at det er vanskelig å kommentere dette derfra.

Styreleder i RBK, Terje Svendsen beklager at Tellefsen oppfatter situasjonen slik.

Terje Svendsen

Terje Svendsen

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Det er beklagelig at Tellefsen ikke har oppfattet at vi er takknemlige for det Eggen har gjort for klubben. Det har vært uttrykt gjentatte ganger ikke minst fra sportssjef Erik Hoftun. Det er mulig vi ikke har ropt høyt nok, sier Svendsen.

– I RBK er det ingen over eller ingen ved siden av Nils Arne.

Han mener det bildet Tellefsen tegner ikke gir et riktig inntrykk av hva ledelsen i RBK har uttrykt.

Han sier han er helt enig med Arve Tellefsen om at Eggen har hatt en uvurderlig betydning for utviklinga i klubben og at klubben har utrolig mye å takke treneren for.

Annen sak

Svendsen peker på at det Tellefsen tar inn som uttalelser fra Hoftun som han tolker negativt for Eggen, er knyttet til ansettelse av ny hovedtrener. Der mente styret at Eggen ikke var kandidaten for den langsiktige løsninga, men at han var aktuell for en mellomperiode om det var aktuelt.

– Hvor er det Tellefsen tar feil?

– Det vil jeg ikke gå inn i noen polemikk på. Tellefsen får mene det han mener, men vi har gitt uttrykk for at vi er takknemlige for den jobben Nils Arne Eggen har gjort. Jeg beklager at Tellefsen ikke oppfatter at det, sier Svendsen.