Teaterregissør: – Rock City dyrker avguder

Teaterregissør Nina Wester tar et oppgjør mot satsinga på trønderrock og Rock City i Namsos i et leserinnlegg i dag.

Nina Wester

KRITISK TIL DYRKING AV TRØNDERROCK: Teaterregissør Nina Wester ved Hålogaland Teater vil ha utvikling og kulturelt mangfold.

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Teaterregissøren Nina Wester ved Hålogaland Teater har skapt stort engasjement på sosiale medier den siste tida.

Det startet med at Wester på Facebook var kritisk til at Verdal Teaterlag skal sette opp en musikal med utgangspunkt i sanger av Åge Aleksandersen.

Rock City

ROCK CITY I NAMSOS: Det er et nasjonalt senter for pop og rock og et opplevelsessenter for trønderrocken. Neste år kan sentret miste all pengestøtte fra staten.

Foto: Kjartan Trana / NRK

I et leserinnlegg i lokalavisene i dag utdyper hun det hun mener er en dyrking av trønderrocken med artister som Åge Aleksandersen og DDE.

Skrekkeksempel

– Rock City er et skrekkeksempel på hvordan det kan gå om en kultur dyrker noen få avguder og skal bygge kongeriker til dem. «Kongen av luftslottet» er en av forestillingene, og det er nettopp hva prosjektet har vært- et luftslott, skriver Wester.

Daglig leder i Rock City og medlem i DDE, Bård Jørgen Iversen, sier Rock City så langt ikke har lyktes i å etablere et bransjesenter.

– Det har ikke noe å gjøre med trønderrocken som sjanger eller at det har vært tenkt for smalt, sier Iversen til Adresseavisen.

Dyrker trønderrocken

– For meg ligger kjernen i denne debatten i Namsos, i Rock City, i hvordan trønderrocken skulle manifesteres i et opplevelsessenter uten at det ble gjort gode nok markedsvurderinger om hvem som skulle benytte dette sentret.

Åge Aleksandersen og Arnulf Haga skal lage musikal

SKAL LAGE MUSIKAL: Verdal Teaterlag og Arnulf Haga skal lage musikal basert på sanger av Åge Aleksandersen. Wester vil ha mer enn dyrking av trønderrock.

Foto: Bjørn Solli / NRK

Wester skriver at dyrkingen av trønderrocken har fått enorme konsekvenser fordi satsinga på Rock City også har ført til en dårlig kommuneøkonomi.

– Aldershjemmet på Otterøya der jeg kommer fra er nedlagt på grunn av den skrale kommuneøkonomien i kjølvannet av Rock City-skandalen.

Håper på statlig støtte

I regjeringas forslag til statsbudsjett for neste år får Rock City for første gang ikke statlig støtte.

Iversen, har ikke gitt opp håpet om statlig støtte når Stortinget skal behandle statsbudsjettet.

DDE

POPULÆR: DDE er et av Norges mest kjente band og utgjør også en del av utstillinga på opplevelsessentret til Rock City.

Foto: Vidar Furnes / NRK

Siste fra Trøndelag