NRK Meny

Team Gårdsdrift satser på profflisens

Med 500 hestekrefter og dobbel turbo skal fire fartsglade gutter fra Malvik bli proffkjørere i motorsporten drifting. De håper egenbygde biler skal hjelpe dem til å vinne den Midt-Norske serien.

Fire fartsglade ungdommer fra Malvik satser på å bli proffkjørere i motorsporten drifting.

Her hopper Stian (23) fra Team Gårdsdrift over bilen i fart. Driftebilen på bildet har 500 hestekrefter og dobbel turbo.

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Vi liker vel adrenalin, litt sånn som ikke alle andre holder på med. Vi holder på til det går gæli, sier Kevin Glørstad i "Team Gårdsdrift".

I drifting er målet å kontrollere bilen mens den spinner gjennom svingene, altså kontrollert sladding. Sporten har lenge vært populær i Norge, men først i 2006 kom det første organiserte driftingløpet.

23 år gamle Glørstad og de tre andre kompisene satser på proffdrifting til sommeren, men foreløpig øver de hjemme på gården i Malvik. Der har de god plass til å øve, bygge bil og gjøre andre sprell.

De har blant annet satt inn en cross-sykkelmotor i en elektrisk rullestol, som i utgangspunktet var ment for mennesker med handikapp.

Kevin Glørstad på hjemmemekka scooter

Kevin Glørstad og gutta i Team Gårdsdrift har blant annet satt inn crossykkelmotor i denne, egentlig elektriske, scooteren.

Foto: Sigurd Steinum

Denne går i 60, så den blir fin når jeg blir gammel!, utbryter Glørstad mens han spinner avgårde på scooteren.

Kostbare ombygginger

I garasjen har de brukt over et halvt år på å bygge egne biler som skal kunne vinne den Midt-Norske serien. Fortsatt gjenstår mye ombygging for å få pro-lisens til alle bilene. Lisensen kreves nemlig for å være med i konkurransene.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «360 Drifting» i nytt vindu

– Det er kostbart. Alt du har går med her, sier Asle Berntzen.

Video fra Trøndelag

Kurth Fallmyr berga barndomsheimen såvidt, men et område på to og en halv kvadratkilometer er svidd av, og skadene er tydelige i terrenget.
19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til bursdagsfest og folkefest på Lerkendal for HELE NORGES RBK.
Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.