Team Gårdsdrift satser på profflisens

Med 500 hestekrefter og dobbel turbo skal fire fartsglade gutter fra Malvik bli proffkjørere i motorsporten drifting. De håper egenbygde biler skal hjelpe dem til å vinne den Midt-Norske serien.

Fire fartsglade ungdommer fra Malvik satser på å bli proffkjørere i motorsporten drifting.

Her hopper Stian (23) fra Team Gårdsdrift over bilen i fart. Driftebilen på bildet har 500 hestekrefter og dobbel turbo.

– Vi liker vel adrenalin, litt sånn som ikke alle andre holder på med. Vi holder på til det går gæli, sier Kevin Glørstad i "Team Gårdsdrift".

I drifting er målet å kontrollere bilen mens den spinner gjennom svingene, altså kontrollert sladding. Sporten har lenge vært populær i Norge, men først i 2006 kom det første organiserte driftingløpet.

23 år gamle Glørstad og de tre andre kompisene satser på proffdrifting til sommeren, men foreløpig øver de hjemme på gården i Malvik. Der har de god plass til å øve, bygge bil og gjøre andre sprell.

De har blant annet satt inn en cross-sykkelmotor i en elektrisk rullestol, som i utgangspunktet var ment for mennesker med handikapp.

Kevin Glørstad på hjemmemekka scooter

Kevin Glørstad og gutta i Team Gårdsdrift har blant annet satt inn crossykkelmotor i denne, egentlig elektriske, scooteren.

Foto: Sigurd Steinum

Denne går i 60, så den blir fin når jeg blir gammel!, utbryter Glørstad mens han spinner avgårde på scooteren.

Kostbare ombygginger

I garasjen har de brukt over et halvt år på å bygge egne biler som skal kunne vinne den Midt-Norske serien. Fortsatt gjenstår mye ombygging for å få pro-lisens til alle bilene. Lisensen kreves nemlig for å være med i konkurransene.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «360 Drifting» i nytt vindu

– Det er kostbart. Alt du har går med her, sier Asle Berntzen.