Taxiselskap: – Vi har ikke gjort noe galt

Politiet mener flere drosjeeiere i Namsos helt bevisst har svindlet både offentlige og private kunder. Tidligere styreleder i Namsos taxi mener derimot det hele er en misforståelse.

Taxi

Tre personer fra Namsos Taxi må møte i retten tiltalt for bedrageri.

Til sammen 18 personer og foretak med tilknytning til selskapet Namsos Taxi er bøtelagt etter at Nord-Trøndelag fylkeskommune anmeldte saken for snart to år siden.

Politiet mener det ligger helt bevisste valg bak svindelen.

– Vi tror ikke dette er en misforståelse selv om det blir hevdet å være sånn. Etterforskningen har ikke avdekket at dette var en glipp, forklarer politiadvokat Amund Sand til NRK.

Store summer

Etterforskningen har så langt kommet frem til at fylkeskommunen er overfakturert med 470.000 kroner. I tillegg skal Helse Nord-Trøndelag være i forhandlinger om å få tilbake en enda større sum.

Overfaktureringen skal ha skjedd ved at taksametrene i drosjene ble brukt feil.

– Den samme uriktige fremgangsmåten har blitt brukt hos privatpersoner også, og det hele virker planlagt, sier Sand.

Ronald Juliusen var styreleder i Namsos Taxi da feilen ble gjort. Han fortviler over det som nå skjer, men sier han og de andre har fortalt sannheten hele veien.

– Vi står på vårt, og det er at vi ikke har gjort noe galt. Hele denne saken bygger på en misforståelse fra annet hold, fastholder Juliusen.

– Ser frem til rettssak

Juliusen er klar på at han nå bare ønsker å få saken ut av verden.

– Du kan nesten si at jeg gleder meg til rettssaken. Det er ikke noe ok å ha en sånn sak hengene over seg på et lite sted som Namsos, og bli hengt ut som kriminell når man ikke har gjort noe galt, sier den tidligere styrelederen.

Juliusen sier de har papirer som kan bevise at dette dreier seg om en misforståelse.

– Jeg både håper og tror at rettssaken vil gi et bredere og bedre bilde av hvordan denne saken egentlig henger sammen, sier han.

Har ny styreleder

Namsos Taxi har nå en ny styreleder. Åsmund Prytz er ikke tvil om at rutinene nå er ryddet opp i.

– Vi i selskapet har fokus på at ting går riktig for seg nå. Vi håper at rettssaken kan vise frem et mer riktig bildet av om dette var planlagt eller ikke, sier Prytz.