Taus Jørgensen om fremtiden

Torsdag kveld røk Rosenborg ishockey ut av sluttspillet. På mandag gjør klubben opp status for den anstrengte økonomien.

Per Jørgensen

Rosenborg-leder Per Jørgensen kjemper for klubbens eksistens.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Rosenborg ishockey tapte 3-4 etter spilleforlengelse i den fjerde sluttspillkampen mot Stavanger Oilers. Rosenborg kom tilbake etter å ha ligget under 1-3, men i spilleforlengelsen ble Stavanger-laget for sterke. Med det er trønderne ute av sluttspillet.

Parallelt med sluttspillkampene har klubben kjempet en desperat kamp for å samle inn nok penger til å betale ut lønn til spillerne og for å få fornyet lisens i toppserien til neste år.

Rosenborg ishockey-Stavanger Oilers

Rosenborg tapte til slutt 3-4 mot Stavanger Oilers etter spilleforlengelse.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Den økonomiske situasjonen til klubben er så anstrengt at lønna til både ansatte og spillere er satt på vent. Klubben har om lag 1,4 millioner kroner i underskudd.

– Situasjonen er knallhard. En god økonomi er en forutsetning hvis vi skal spille i eliteserien til neste år. Søknaden om lisens er sendt, svaret på det vil vi få snart, sier daglig leder i Rosenborg Ishockey Per Jørgensen.

– Hvor mye penger trenger dere?

– Det er ikke slik at vi trenger ett cirka-beløp. Det er et komplisert regnestykke, men i første omgang trenger vi penger til å betale ut lønn til spillerne våre, sier Jørgensen.

Flere har bidratt

I forrige uke oppfordret Rosenborgs daglige leder, byens næringsliv og hockeymiljø til å bry seg. Responsen på oppfordringen har vært god.

– Det er noen personer som har vært med og bidratt. Men det skal mye til for å dekke det sluket som vi har opparbeidet oss over flere år. Status for økonomien kan jeg uttale med mer om på mandag, sier Jørgensen.

Jørgensen har fortsatt tro på at klubben klarer kravene for lisens og spiller i det øverste selskap også til neste år.

– Det er absolutt mulig med et topplag i Trondheim også til neste år, men det betinger at man får på plass økonomien.

Imponert over spillerne

Til tross for tap i alle fire kampene mot Stavanger Oilers, er Jørgensen mektig imponert over spillernes prestasjoner og stå-på-vilje.

– Jeg må berømme spillerne for en fantastisk holdning. De har reist Norge-rundt i buss og vist fantastisk pågangsmot. Det er det som driver meg og gjør at jeg har lyst til å fortsette med ishockey, sier Jørgensen.

Siste fra Trøndelag