NRK Meny
Normal

Tatt etter drosjeran i Trondheim

Politiet i Trondheim har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha knivstukket og drapstruet en drosjesjåfør i Trondheim søndag ettermiddag.

 

 

Politiet undersøker drosjen
Foto: Rune Karlsen / NRK

 

Drosjesjåføren ble holdt som gissel i bilen, men klarte å hoppe ut. Da var han allerede knivstukket i en arm. Han ble liggende i veikanten og ble tatt hånd om av forbipasserende.

– En mann ble pågrepet klokken 00.20. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Operasjonslederen er sikker på at de ha pågrepet riktig mann.  Mandag har politietterforskere gjort tekniske undersøkelser i drosjebilen.

Stikkskader og trusler

Politiet fikk melding om episoden 15.24, og sendte ambulanse og politimannskaper til stedet. På veien dit fikk de melding om at knivstikkeren hadde kjørt av gårde i drosjen. Politiet observerte bilen etter kort tid.

– Vi fulgte etter, og fant til slutt bilen forlatt på Moholt. Drosjesjåføren skal ha blitt utsatt for grove trusler fra passasjeren og blitt hindret i å forlate bilen i rundt en halvtime. Han klarte å ta seg ut av bilen etter å ha fått minst ett kraftig knivstikk i armen, sier operasjonsleder Eirik Svendsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Sjåføren er fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim med stikkskader, men skadene skal ifølge politiet ikke være alvorlige.

(©NTB)