– Tas en endelig avgjørelse på torsdag

Petter Northug testet seg i dag for å finne ut av sykdommen sin. Torsdag får han endelig svar på om han kan gå Vasaloppet eller ikke.

Petter Northug

Northug har fremdeles ikke fått svar på hva som er galt med magen.

Foto: Anders Wiklund / Scanpix/AP

- Det kom ikke noe svar på bakterieprøven i dag. Forhåpentligvis kommer det i morgen. Det planlegges som om han skal gå, men den definitive avgjørelsen blir ikke tatt før torsdag, sier Northugs pressesjef Otto Ulseth til NRK.

Syk under høydeopphold

Northug ble nylig syk under et høydeopphold i Italia, og måtte med det avbryte treningsleiren tidligere enn planlagt, og reise hjem.

– Det er greit å være føre var. Når du har vondt i magen kan det være alt mulig, så han skal til doktor for å sjekke at alt er i orden. Han skulle vært der i fire dager til, så det er ikke helt heldig, sier landslagssjef Vidar Løfshus til TV2.

Sesongens store mål

Etter at seieren i Tour de Ski ble med drømmen har alt handlet om Vasaloppet for Northug.

Det 90 km lange løpet går fra Sälen til Mora i Dalarna i Sverige. Løpet er blitt arrangert siden 1922. De siste ti årene har Aukland-brødrene en seier hver i løpet, men de siste to årene har svenske Jørgen Brink tatt seieren.

Som oppkjøring han har han blant annet gått italienske Marcialonga, der han endte som nummer ti.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.