Dovrebanen stenges lengre enn ventet

Arbeidet med å reparere skadene etter jordskredet i Soknedalen tar lengre tid enn antatt.

Ras Dovrebanen

Rundt 30 meter av skinnegangen ble hengende i løse lufta etter jordskredet.

Foto: Martin Aarhoug Hammervik

– Omfanget av selve jobben har vist seg å være større enn det vi antok i utgangspunktet. I tillegg har været og føreforholdene i Trøndelag vært med på å gjøre arbeidet mer langvarig enn ventet, sier Harry Korslund, pressevakt i Jernbaneverket.

Stort jordskred

Det har vært full stopp på Dovrebanen mellom Berkåk og Støren etter at et jordskred tok med seg ei jernbanefylling.

Rundt 30 meter av skinnegangen ble hengende i løse lufta, og få dager etter ble det anslått at man måtte kjøre inn 10.000-15.000 kubikkmeter masse for å reparere skaden.

Jernbaneverket antok at jobben ville ta rundt tre uker, men nå viser det seg altså at arbeidet kommer til å ta lengre tid.

Ny vurdering over påske

Mandag møtte folk fra Jernbaneverket entreprenørene som arbeider på stedet, og nå er det klart at det tidligst kan kjøre tog på strekningen i uke 16.

– Vi vil ha en ny vurdering av det etter påske. Men slik det ser ut i øyeblikket må vi et stykke ut i uke 16 og over i andre halvdel av april før Dovrebanen igjen er farbar på vanlig måte, sier Harry Korslund.

Buss for tog

NSB frakter passasjerene med buss forbi rasstedet. Folk må regne med forsinkelser, skriver selskapet på nettsidene sine.

Den stengte jernbanelinjen skaper også problemer i godstrafikken.

Video: Slik skal Dovrebanen repareres

Video Dovrebanen skal repareres