NRK Meny
Normal

Tar serieseier på forskudd

Spillselskapet Betsson er så sikker på at Rosenborg vinner serien at de betaler ut gevinsten nå.

Aalesund-RBK
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Aldri før har spillselskapet Betsson betalt ut gevinst til tippekunder så tidlig i fotballsesongen. For halvveis i eliteserien er selskapet så sikker på at Rosenborg tar hjem gullet at de betaler ut gevinsten allerede nå.

- Vi gjør dette fordi spenningen er over, vi tror ikke noen tar igjen Rosenborg, sier Hans Martin Nakkim, Kommunikasjonssjef i Betsson.

Lave odds

Oddsen er derimot ikke spesiell høy. Omtrent 65 prosent av alle har tippet at Rosenborg vinner. Rundt 400 kunder som har satset på Rosenborg vil få utbetalt nesten tre ganger sin innsats.

Betsson er ikke redd for at Rosenborg skal snuble i andre del av årets serie.

- Hvis Rosenborg vinner serien som vi tror, så taper vi ingenting, da er det en fordel at kundene har fått pengene tidligere - da kan de spille på andre ting, sier Nakkim.

Rundt en tredjedel av spillene har gått i fordel av andre lag.

- Skulle Molde vinne så har vi mest å tape, der hadde vi 50 i odds ved sesongstart, sier Nakkim.

- Bare taktikeri

Rosenborg leder serien med syv poeng. der er nok en av grunnene til at sportslig leder i Rosenborg fnyser av spillselskapet og avviser på det sterkeste at serien er avgjort.

- Dette blir bare en ny aktør i rekka som tipper oss som vinner allerede. Det skaper selvsagt press og forventning, sier Erik Hoftun i RBK.

Hoftun mener utspillet kun er et markedsføringstriks fra Betsson.

- Dette er rent taktikeri. Men dette og andre utspill blir en test på om vi er sterk nok i hodet og kan takle medgangen vi har hatt, sier Hoftun som minner om at det fortsatt skal deles ut 45 poeng før gullet deles ut.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n