Tar opp millionlønn til ny helsetopp

Parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet på Stortinget, Harald Nesvik, er svært overrasket over at den nye direktøren i Helse Midt-Norge får langt høyere lønn enn statsministeren.

Harald Nesvik

TAR OPP LØNN MED HELSEMINISTER: Parlamentarisk leder i Frp, Harald Nesvik, er overrasket over at den nye administrerende direktøren i Helse Midt-Norge får ei lønn på 1,8 millioner kroner.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Den parlamentariske lederen i Frp, Harald Nesvik, sier han kommer til å ta opp lønnsutviklinga og økningene i sjefslønninger i de regionale helseforetakene når han møter helseminister Bent Høie i morgen.

– Sånn kan det ikke fortsette, sier Nesvik.

Det var i går ettermiddag at styret i Helse Midt-Norge ansatte Stig Slørdahl som ny administrerende direktør i helseforetaket. Han får ei årslønn på 1,8 millioner kroner. Det er mer enn statsministeren som har ei lønn på 1,5 millioner kroner.

Stig Slørdahl

FIKK NY JOBB: Stig Slørdahl kommer fra jobben som dekan ved det medisinske fakultetet på NTNU og starter i jobb som ny administrerende direktør i Helse Midt-Norge 10. august.

Foto: Ole Jørgen Finnes

Tjener mer enn statsminister

– Nå ser vi at den nye direktøren kommer til å tjene mer enn statsministeren som har ansvar for helsesektoren i hele landet og ikke bare i Midt-Norge. Det er veldig overraskende, sier Nesvik.

Han sier at han ikke kjenner begrunnelsen fra styret som ansatte ny direktør i går.

I går fortalte NRK at 17 seniorrådgivere og direktører i Helse Midt-Norge hever millionlønn. I tillegg tjener ni ansatte over 900.000 kroner.

Enstemmig styre

Styreleder i Helse Midt-Norge, Ola H. Strand

MENER HELSETOPP HAR FÅTT RIKTIG LØNN: Styreleder Ola H. Strand i Helse Midt-Norge mener god lønn er nødvendig for å rekruttere gode ledere.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK

Styremøte i Helse Midt-Norge var lukket i går da ny toppsjef ble ansatt enstemmig.

Styret bestemte at Slørdahl i tillegg til lønna på 1,8 millioner også får disponere en bil som koster inntil 600.000 kroner.

Styreleder Ola H. Strand sier styret har lagt seg på samme lønnsnivå som de andre administrerende direktørene i de regionale helseforetakene.

– Mitt syn er at lønna må ligge på dette nivået for å rekruttere gode ledere. I statlig sektor er ikke dette spesielt høye lønninger, sier Strand.

Burde heller gått til pasienter

– Jeg er meget overrasket over at man fortsetter den lønnspolitikken man har sett over tid med svært høye lønninger i Helse Midt-Norge, sier Harald Nesvik.

Han mener det har vært en lønnsutvikling blant direktører i offentlig sektor og i helseforetakene med veldig høye lønninger de siste årene.

– Det går vekk for mye penger til for høye lønninger i administrasjonen. Penger som skulle blitt brukt til pasientbehandling, sier Nesvik.

Styremøte Helse Midt-Norge

ANSATTE NY HELSETOPP: Styret ansatte i går ny administrerende direktør i Helse Midt-Norge på et ekstraordinært styremøte.

Foto: Kjartan Ovesen/NRK