Hopp til innhold

Tar ikke sommerferie

Kombinertløper Magnus Moan har ikke treningsfri selv om andre har fri. Han er allerede godt i gang med oppkjøring til neste sesong.

Magnus Moan

Balansegang er viktig for Magnus Moan. I sommer er det balansen mellom trening og familie som er viktig.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

– Det har vært ekstremt mye trening så langt denne sommeren og jeg er allerede godt i gang med oppkjøringen til neste sesong, forteller kombinertløper Magnus Moan til NRK.

Det er sommer og ferietid – men ikke for alle. Moan understreker at idretten er noe som skjer her og nå.

– Jeg kan ikke komme tilbake til dette om 10 år, det er nå jeg har sjansen. Da er jeg nødt til å ta de rette valgene å gjøre det beste ut av det, sier han.

  • Les mer om Magnus Moan her

Ultimat utfordring

Moan har i år valgt å stå over de to første samlingene med landslaget for å dra tre uker til Italia. Der kjørte han sitt eget opplegg for å gi seg selv ny inspirasjon.

– Jeg har vært med i gamet lenge, da må man ta noen grep så man ikke mister motivasjonen. Det er viktig med en balansegang, jeg gjør dette for alle dere som sitter og ser på meg på vinteren, sier Moan.

Som kombinertløper er nettopp balanse viktig. Selv mener Moan han er skapt for nettopp kombinasjon, og at det er derfor idretten passer så godt.

– Det er den ultimate utfordringen å finne den perfekte balansen mellom hopp og langrenn, presiserer han.

  • Se video av Magnus Moan her

Følelsesmenneske

Magnus Moan med sølvmedaljen i kombinert sprint i Sapporo

Magnus Moan har til sammen ti medaljer fra olympiske leker og verdensmesterskap.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Til tross for at mange treningstimer allerede er lagt ned for neste sesong, er Moan forsiktig med å snakke høyt om konkrete mål.

– Utøvere vier jo all sin tid til idretten så det er klart det betyr mye. Selv er jeg absolutt et følelsesmennesket som blir fryktelig skuffet hvis jeg ikke når målene mine, forteller kombinertløperen.

Moan har isteden bestemt seg for nyte øyeblikkene mer.

– Hvis jeg klarer å ta til meg øyblikkene i konkurranse mer, holde meg skadefri og fri for sykdom, skal jeg si meg veldig fornøyd, poengterer han.

Mentalt til stede

Mellom treninger og landslagssamlinger trekker Moan frem at sommer er familietid. Han er opptatt av å gi barna sine gode sommerminner, akkurat som han selv har gode sommerminner fra Trøndelag.

– Det skal være is hver dag og en følelse av frihet, sier han.

For å ha tid til å være med familien på den måten han ønsker, er det ekstra viktig å periodisere treningen slik han har gjort så langt i sommer.

– Jeg klarer å være mer mentalt til stedet i hverdagen når jeg er vet at den jobben jeg har lagt ned i treningen er bra nok, avslutter Moan.

Magnus Moan Instagram

Min neste jobb kanskje? #nrkradio #nrktrøndelag #sommergjest #stemning: Magnus Moan brukte emneknaggen #nrktrøndelag da han lastet opp bilde i går.

Foto: Magnus Moan

Delte bilde

Da Moan var gjest hos NRK lastet han opp bilde av det på Instagram og bruke emneknaggen #nrktrøndelag. Da havnet bildet i NRK Trøndelags bildegalleri på nett.

  • Du kan se alle bildene i galleriet her.
  • Les hvordan du kan laste opp dine egen bilder her

Ved å delta i NRK Trøndelag sin sommerkonkurranse kan du bli den heldige vinner av en DAB-radio. Vi trekker en vinner hver uke gjennom hele sommer.

Siste fra Trøndelag