Takknemlige for at de får bytte asylmottak

I dag ble 140 asylsøkere flyttet fra Stav Hotell i Malvik til sitt nye oppholdssted på Vikhammer Motell i samme kommune.

Asylsøkere i buss på vei fra STav til Vikhammer

FIKK NYTT BOSTED: 140 flyktninger ankom fredag Vikhammer motell.

Foto: Morten Andersen / NRK

UDI valgte å flytte flyktningene etter mye kritikk mot forholdene på Stav.

Tidligere denne uka advarte kommuneoverlegen i Malvik mot forholdene på mottaket. Kritikken gikk både på kosthold og mangel av oppholdsrom. En kritikk som ledelsen ved hotellet og eier Francis Hay konsekvent har nektet å kommentere denne uka.

– Blir møtt av en annen holdning

Ved Vikhammer Motell gjøres det klart før innrykk. Her jobber frivillige med å gjøre det hyggelig for flyktningene som snart skal komme. For dem er det en gledens dag når UDI nå flytter flyktningene.

– Det er veldig bra. Det var ikke noe gode forhold for flyktningene på Stav, og jeg tror det blir mye bedre for dem her, sier frivillig Eirin Holm Rise.

– Hva er bedre på Vikhammer?

– Det er en helt annen holdning som møter dem. Både i forhold til boforhold og måten de blir ivaretatt på. Det er kortere inn til byen og bedre uteområder, forteller Rise.

Flere aktivitetstilbud

Flyktningene som kommer til motellet får også tilbud om ulike aktiviteter.

– Vi har blant annet en som driver med sjakkopplæring. Røde Kors har norskopplæring og vi har også strikkekurs, sier daglig leder ved Vikhammer motell, Kristian Selnes.

Fornøyd med forholdene

Barnefamiliene blir innlosjert på hytter, mens enslige deler rom. På rom nummer 105 skal fire menn bo, fram til videre skjebne er avgjort i det norske mottaksapparatet. De er fornøyd med forholdene

– Jeg synes dette stedet er veldig flott. Det er mer komfortabelt og jeg er veldig takknemlig for at vi fikk flytte, sier Mohammad Aweury,