NRK Meny
Normal

Takknemlig for penger

Trondheim kommune vil gå inn med 2,5 millioner og en halv million i aksjekapital, hvis fylkeskommunen gjør det samme.

Olavsfestdagene 2008 - åpningsprosesjonen
Foto: Morten Karlsen / NRK

- Jeg er glad og takknemlig for vedtaket i formannskapet i dag. Nå har jeg tro på at dette løser seg, sier festivaldirektør Randi W. Haugen.

Randi W. Haugen

Festivaldirektør Randi W. Haugen.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Olavsfestdagene gikk med underskudd på 6,8 millioner kroner i år og underskuddet utgjorde en fjerdedel av festivalens totale budsjett.

Festivalledelsen har i lang tid jobbet med kreditorene for å få til akkordavtaler. Noen kreditorer har allerede gått konkurs som følge av Olavsfestdagenes økonomisk nedtur, blant annet de svenske ridderne.

- Riddernes konkur gjør meg trist. Det er et tap for Olavsfestdagene og Trondheim dersom vi mister dem. Dette gjør veldig sterkt inntrykk på meg, sier Haugen.

Video: Olavsfestdagene berget?

Video nsps_upload_2008_11_4_17_53_57_136.jpg

Tvangsakkord

243 kreditorer har nå sagt ja til akkordløsningen, mens seks har sagt nei.

Ordfører Rita Ottervik sa i formannskapet i dag at hun innstendig ber de siste seks om å akseptere akkordavtalen, slik at prosessen ikke blir ytterligere forsinket.

- Vi jobber med kreditorene hele tida. Ting tar tid. Det er nesten umulig å forestille seg hvor mye som skal på plass samtidig for at en løsning skal komme, sier Haugen

Hvis noen få kreditorer blir stående igjen og si nei, kan det bli søkt om tvangsakkord.

- Vi kan ikke godta at en eller to kreditorer velter dete hele, sier Haugen.

Krever rapport

Formannskapet i Trondheim har enstemmig vedtatt redningspakken til Olavsfestdagene i dag under forutsetning av at Olavsfestdagene gir halvårlige økonomiske rapporter om situasjonen.

Kommunen forutsetter også at Sør-Trøndelag fylkeskommune gjør det samme.

- Jeg har tro på at dette løser seg. Kommunenes bidrag er en viktig forutsetning for at vi skal finne en løsning, sier Randi W. Haugen.

Neste år

Haugen har ikke rukket å begynne på neste års festivalprogram ennå. All tid går med til å få på plass økonomien, slik at det faktisk kan bli Olavsfestdager i Trondheim også i 2009.

- Jeg har noe ideer, men jeg har ikke hatt mulighet til å tenke på neste år ennå. Nå skal vi først få dette på plass, sier Haugen.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25