Normal

Rune Bratseth takket nei til Manchester United

Flere europeiske toppklubber ønsket å hente Rune Bratseth da han var tysklandsproff, blant disse var Manchester United.

Egil «Drillo» Olsen og Rune Bratseth

Rune Bratseth la opp etter fotball-VM i USA. I 1995 ønsket Alex Ferguson at midtstopperen skulle snøre på seg skoene igjen og spille for Manchester United.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Rune Bratseth regnes som en av tidenes beste norske fotballspillere. I sine velmaktsdager var Bratseth en av Bundesligaens største stjerner og ubestridt kaptein på det norske landslaget.

I den rykende ferske boken «I skyggen av Eggen» røper Bratseth at karrieren hans fort kunne sett annerledes ut.

Takket nei til Ferguson

I boka som er ført i pennen av Adresseavisen-journalist Birger Løfaldli står det følgende:

Rune Bratseth

Etter karrieren som spiller returnerte Rune Bratseth til Trondheim og Lerkendal og ble sportsdirektør i Rosenborg.

«Om han hadde ønsket det, kunne Bratseth ha gå til Manchester United og blitt en del av storlaget Alex Ferguson var i ferd med å bygge opp på starten av 1990-tallet. Men han takket nei også da.»

– Det var Manchester United som tok kontakt med Rune Hauge, som var min agent. Jeg hadde lagt skoene på hyllen og var tilfreds med det. For meg virket det fornuftig å ikke spille noe mer, sier Bratseth til NRK.

LES OGSÅ: Rune Bratseth tilbake i Rosenborg

Over 50 ganger så mye

Manchester United var langt fra den første storklubben som var ivrig etter Bratseths signatur. Allerede etter at Bratseth hadde spilt en sesong for Werder Bremen, var Roma frempå. De var villig til å betale 36 millioner kroner for midtstopperen.

– Vi hadde nettopp spilt en treningskamp mot Roma som endte 2–2. Jeg hadde scoret begge målene for oss, noe som ikke var dagligdags. Det gjorde at interessen ble enda større, sier Rune Bratseth til NRK.

Den italienske klubben var villig til å betale over 50 ganger så mye som Werder Bremen hadde betalt da de kjøpte ham fra Rosenborg.

– På den tiden var Italia det heteste markedet, men jeg hadde det veldig fint i Tyskland. Det hadde kanskje gitt meg flere kroner på kontoen, men jeg tror ikke de hadde gjort meg så mye lykkeligere, sier Bratseth.

LES OGSÅ: Eggen: – RBK er livredd min kunnskap

Stor interesse

Bratseth hadde også tilbud fra Tottenham og Glasgow, men samtlige ble avvist. På sine sju år i Tyskland vant Bratseth ligaen og cupen to ganger.

– Vi hadde stor sportslig suksess, både i serien og cupen. I tillegg vant vi cupvinnercupen i 1992. Familien trivdes veldig godt og både de og jeg følte at vi var på rett plass, sier Bratseth.