NRK Meny
Normal

Tåke lammet Værnes

Ingen fly har kunnet lande på Trondheim lufthavn Værnes i morgentimene i dag. Men nå er den tette tåken i ferd med å forsvinne.

Tåke i Trondheim
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Det er fredag og helgetrafikken er i gang, men det har ikke gått som smurt fra Trondheim lufthavn Værnes hittill i dag. Ingen fly har kunnet lande, og dermed har det heller ikke vært så mange fly å sende avgårde heller. Men de flyene som sto over natta fikk de avgårde. Flyene som ikke har kunnet lande har enten måttet returnere, eller finne seg et annet sted for å tanke drivstoff.

 

Sola på vei fram

Nå ser det imidlertidig ut som at tåken er i ferd med å lette. Jan Reidar Moen, vaktsjef i SAS Ground Service, forteller at sola nå titter fram på Værnes, og at flyene igjen kan lande på rullebanen.

- Dessverre vil det få litt ettervirkninger, fordi flyene ikke er der de er planlagt å være. Vi blir hengende litt på etterskudd, og må nok gjøre en del kanseleringer i den nærmeste tiden, sier Moen.

Fredagene er ikke av de mest stille dagene på lufthavna, og flyene er fra før av nesten fulle. Dermed blir det vanskelig å booke om de reisende til fly senere på dagen i dag.

- Til Oslo er vi nødt til å ty til bakketransport i dag, forteller Moen, som gjør det han kan for å få flypassasjerene dit de skal.

 

Widerøe-fly tar av
Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25