Tagger meldte seg etter hærverk

Deleier Thomas Hammeren mottok en mengde tips etter at restaurantprosjektet hans på Østmarkneset ble nedtagget. Nå har også en av taggerne meldt seg.

Deleier Thomas Hammeren mottok en mengde tips etter at restaurantprosjektet hans på Østmarkneset ble nedtagget. Nå har også en av taggerne meldt seg.

Se TV-reportasje

I helga ble et restaureringsprosjekt på Østmarkneset tagget ned av deltakere på en fest like i nærheten.

Den gamle lagerbygningen skal gjøres om til en restaurant, og prosjektet er et samarbeid mellom flere privatpersoner, Trondheim kommune og arkitektstudenter ved NTNU.

Siden mandag har deleier Thomas Hammeren mottatt en stor mengde tips om hvem som er gjerningsmennene, blant annet av andre deltakere.på festen.

Thomas Hammeren

Thomas Hammeren ønsker dialog med taggerne.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Det er mange som bryr seg og har lyst til å bidra til å løse saken, så det har vært helt overveldende egentlig, sier Hammeren til NRK.

Vil gjøre opp for seg

Blant alle tipsene kom det også en melding fra en av taggerne, som angrer på det han har gjort.

– Det synes jeg var veldig sterkt. Han angrer og har lyst til å gjøre opp for seg, og det synes jeg er veldig bra, sier Hammeren.

Den angrende taggeren skal nå få anledning til å hjelpe til med oppryddingen etter hærverket.

– Vi skal treffes, så skal han få litt kjennskap til hvilke skader som har blitt påført her og bidra til at det blir bra igjen på en ålreit måte, så får vi ta det derfra, forteller Hammeren.

Han håper at flere melder seg, slik at de kan gjøre opp gjennom dialog og hindre at noe liknende skjer igjen.

– Jeg ønsker ikke å skape en lynsjestemning, det går an å komme i gang med en dialog og se hverandre i øynene. Det hadde vært det aller beste ,å få til en forenlig avtale som er best for de som har gjort dette og best for oss også.

Kjente tagge-gruppper

Odd Erik Nykkelmo jobber for All Remove Trondheim, et selskap som jobber med å fjerne tagging.

Han har denne uka jobbet med å fjerne taggingen på Østmarkneset.

– Det er første gang vi har dratt ned dit. Det har vært mye tagging der tidligere. men dette er jo første gang noen har prøvd å ta tak i det området, så vi har ikke fjernet noe tidligere.

Taggerne tilhører grupper som Nykkelmo har jobbet med tidligere.

– Det går jo igjen, det er forskjellige grupper som tagger og har sine symboler, og de opererer både her i byen og for eksempel i Oslo.