NRK Meny
Normal

Syv søstre tapte i lagmannsretten

– Jeg har nettopp snakket med Mona (17) på telefon og de er selvsagt veldig lei seg, sier Solveig Estil Moen i støttegruppen til NRK.

Familien-Al Zanghari i Irbid, Jordan

Familien-Al Zanghari i Irbid i Jordan. Der har de bodd siden utkastelsen i 2013.

Foto: Morten Andersen / NRK

Ankesaken om de syv søstrene fra Namsos har vært behandlet i Borgarting lagmannsrett denne uken. I 2013 ble de tvangsutsendt fra Norge etter å ha bodd i Namsos i nærmere ni år.

Bayan (11) viser frem ting venner har sendt

Bayan viser frem ting som vennene i Namsos har sendt.


Les også: – Jeg vil at vi skal få ei framtid i Norge


En av grunnene til at familien ble kastet ut av Norge er at familien har bodd her lenge uten oppholdstillatelse. I tillegg oppga faren uriktige opplysninger da han først kom til landet. Han sa at han var statsløs palestiner, men i virkeligheten var han fra Jordan.

– Vi er veldig skuffet og trist

Vitnet i ankesaken

Lærer Liv Aalberg og Solveig Estil Moen fra Namsos er i støttegruppen til de syv søstre. Estil Moen har vitnet i ankesaken i Oslo.

Foto: Borgar Sagbakken / NRK

Solveig Estil Moens datter gikk i samme klasse som Bayan (11). Hun har vitnet i ankesaken om hvor godt integrert og norske jentene har blitt i Namsos. Familien tapte også i lagmannsretten, og jentene i Jordan er meget skuffet, sier hun til NRK.

– Jeg har nettopp snakket med Mona (17) på telefon og de er selvsagt veldig lei seg, som vi alle er. Advokat Humlen mener vi har en god sak, og vi har ikke gitt opp enda, sier Solveig Estil Moen til NRK.

Hun utelukker ikke at de kommer til å prøve saken for høyesterett, og har oppfordret familien i Jordan til å ta vare på hverandre i mellomtiden.

Tilfredsstillende vurdering fra UNE

Lagmannsretten mener at det foreligger en tilfredsstillende begrunnelse fra utlendingsmyndighetene sin side, og at retten ikke kan gå inn og prøve de underliggende vurderingene.

– Resultatet er skuffende. Vi er ikke enige i at begrunnelsen er god nok i forhold til de kravene som er stilt. Høyesterett er fremdeles aktuelt, men det må vi gå i dialog med støttegruppen om, sier advokat Arild Humlen til adressa.no

Les også: Bayan (11) har livet på vent

Mona om Jordan og Norge

HODEPLAGG: Mona (16) forteller om det å måtte bruke hodeplagg i Jordan

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.