NRK Meny
Normal

Synne festet med Darth Maul

Synne Mari Pedersen fikk æren av å feste med Star Wars-statuen Darth Maul under IsFit i Trondheim. Hun delte historien med oss- og blir belønnet for det.

synne og maul

Pedersen traff den kjente statuen under et vorspiel i Krambugata i Trondheim.

Foto: Montasje: NRK

– Darth Maul-statuen ble fort en «icebreaker» under vorspielet, sier student på NTNU Gløshaugen, Synne Mari Pedersen, til NRK.no.

På vorspiel i Krambugata

Statuen, som Trondheim kino hadde fått av Century Fox, var på avveie i 15 år etter at den ble stjålet fra Prinsen kino i 1999. Mistankene gikk i retning Trondheims enorme studentby.

– Jeg tok det for gitt at den hadde havnet i en studentkjeller på Moholt, men fem-seks år etter at den ble stjålet var Filmklubben i Trondheim på et nachspiel i Krambugata i Trondheim, og der sto den. Da ble vi lettere sjokkert hele gjengen, sier Knut Erik Slettum, kinotekniker ved Trondheim Kino, til NRK.no.

Pedersen var på vorspiel i Krambugata under studentfestivalen IsFit i 2012 da hun kom over statuen.

– Da jeg kom inn i stua så jeg at Darth Maul statuen sto fint plassert i stua, og da ble den fort et samtaleemne, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Laster Instagram-innhold

– Sensasjonelt å få med Maul hjem

Pedersen forteller at de som bodde der ikke visste hvor statuen kom fra, fordi tidligere leietakere hadde etterlatt den der.

insta

Del både nyhets- og hverdagsbilder med #nrktrøndelag på Instagram.

Foto: Instagram

– Det ble raskt startet en samtale på vorspielet om hvor den kom fra, og hvordan den hadde blitt stjålet, sier Pedersen.

Pedersen mener det hender at folk tar med seg ting hjem fra byen når man er på fest i Trondheim.

– Folk kan finne på å ta med seg morsomme trafikkskilt hjem eller plakater fra et eller annet sted. Jeg må si at det er ekstra sensasjonelt å ha fått med seg denne store Star Wars-statuen. Det er kanskje noe av det beste jeg har sett folk ta med seg hjem fra byen, sier Pedersen.

Del nyhetsbilder med NRK Trøndelag

Pedersen delte bildet på #NRK Trøndelag på Instagram etter å ha lest nettsaken om statuen som ble funnet. Hun er en av flere tusen som nå deler bilder med oss fra hverdagen sin - og stikker av med en DAB-radio som takk for innsatsen.

Dab-radio

Vi deler ut DAB-radio med (u-) jevne mellomrom til en person som har delt et bra bilde med oss.

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

– Jeg visste at jeg hadde et bilde liggende på telefonen fra denne festen og ville dele det med NRK, sier hun.

Gjør som Pedersen, del både store og små hendelser i hverdagen ved å bruke #nrktrøndelag på Instagram. Godkjente bilder havner i en kjempestor fotomontasje på nettsidene våre (klikk her for å se tusenvis av blinkskudd). Dersom du ikke er på Instagram kan du selvsagt også sende oss mail: trondelag@nrk.no

Gjør som over 1700 andre:
Følg oss på Instagram