Syklist slått ned av bilpassasjer

En syklist i Trondheim skal ha blitt slått ned av passasjeren i en bil. Føreren av bilen hevder at syklisten sparka i bilen før hendelsen.

Syklist overfalt

Politi og ambulanse rykket ut etter at en syklist ble slått ned på Heimdal i Trondheim.

Foto: Henrik Sundgard

– Jeg og sønnen min var ute og sykla. Ved et lyskryss på Heimdal kom en meget aggressiv bilist bakfra. Han tuta og oppførte seg som det jeg vil kalle en idiot i trafikken, forteller syklisten, som vil være anonym.

Åpna døra foran syklistene

– Da vi kom til neste kryss stansa bilen, og døra smalt opp så vi holdt på å sykle inn i den. Vi sykla rundt bilen og sykla videre. Da vi kom noen få meter videre, kjørte bilen inn foran oss, forteller syklisten.

– Så hoppa passasjeren ut og overfalt meg. Jeg ble rett og slett slått ned, sier han.

Politiet ble varsla, og dro til stedet. Ambulanse ble også sendt til Sivert Thonstads vei, hvor hendelsen skjedde.

Bilen kjørte videre, men kl 1415 meldte politiet at de hadde kontakt med partene. Ifølge bilføreren skal syklisten ha sparka i bilen forut for hendelsen.

– Ble redd

– Jeg ble redd da han slo opp bildøra. Jeg satt klipsa fast til pedalene da døra ble slått opp, og da ble jeg rett og slett skikkelig redd. Jeg tok ut den ene foten og sparka i døra, medgir syklisten, som fikk et kutt over det ene øyet, og måtte sy fire sting etter hendelsen.

Ifølge Adresseavisen hevder mannen som var passasjer, at det var syklisten som slo først.

– Jeg åpnet døra og gikk ut for å stoppe ham i å ramponere bilen. Da ble jeg slått, og så slo jeg tilbake, forteller mannen til avisa.

Han ble etter ei stund innhenta av politiet.

– Vi har snakka med de fleste som var involvert i saken, men den ene som er beskrevet som aktiv part, har vi ikke fått tak i, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen hos trondheimspolitiet til NRK Trøndelag.

– Politiet vet hvem personen er, men han er åpenbart ikke villig til å forklare seg, og det er litt dumt, sier Pedersen.

– Vi fortsetter med vanlig etterforskning, og vil ta opp forklaring av alle involverte, sier han.

Opplever ofte aggressive sjåfører

Trondheimssyklisten sier det ikke er første gang han opplever aggressive bilførere i trafikken.

– Det skjer ofte når vi er ute og sykler. Ikke så ille som denne gangen, men vi blir hele tida pressa av veien av sinte bilister, forteller han.