Sykkelgudstjeneste

For første gang arrangeres det en egen sykkelgudstjeneste før Den Store styrkeprøven.

Vår Frue kirke
Foto: Peter M. Laugen

Det er Bymisjonen som arrangerer gudstjeneste i Vår Frue kirke i Trondheim fredag kveld.

- Jeg vet hvordan det er like før start, sier prest Steinar Leirvik. En er spent, formen føles elendig, og en gruer fælt for de 540 kilometrene på sykkelsetet mot Oslo. Da må det være et perfekt tidspunkt for å komme til en skreddersydd sykkelmesse for avspenning og påfyll, mener presten.

Utradisjonell kirkemusikk

Steinar Leirvik
Foto: Hans H. Bjørstad

Leirvik er prosjektleder, prest og har syklet Trondheim - Oslo fire ganger. Han gleder seg til å koble to av sine interesser sammen i en sykkelmesse.

Leirvik loven en unik og fin kveldstime i kirka før de første starter turen mot Oslo fredag kveld. "I want to ride my bicycle" med Queen spilt på orgel, Katie Meluas "Nine million bicycles in Beijing" eller Prøyses sykkelvise blir en del av gudstjenesten. Presten lover salmer og sykkelsanger i skjønn forening.

- Kirken må selvsagt samarbeide når store ting skjer i Trondheim sentrum, og jeg synes det er både artig og meningsfullt å åpne kirka for mine medsyklister. Dessuten har vi fått med et sterkt støtteapparat til denne gudstjenesten, sier Leirvik.

Sykkelpassere

Presten lover spennende dans og sang under gudstjenesten. Det blir også lystenning og avkobling.

Wayback Trondheim passer på syklene under Messa slik at de skal være i trygge hender fram mot starttidspunktet kl. 22 for den første gruppen som starter syklingen mot Oslo.