NRK Meny
Normal

Sykkel-VM i sikte for Wilmann

Etter sterk innsats i Tour Alsace kan Frederik Wilmann fra Skaun være på vei til VM i Italia.

Frederik Wilmann

Etter at det ble klart at Det internasjonale sykkelforbundet åpner for at Norge kan få en kvote på ni ryttere til sykkel-VM, er det store muligheter for at 24 år gamle Frederik Wilmann blir med.

Wilmann, som sykler for Joker Bianchi, gjorde en kjempeinnsats i Frankrike under Tour Alsace nylig. Han vant første etappen og ble nummer tre sammenlagt.

Les også: Vil ha med flest mulig til VM

Historisk ranking

Det var etter at Edvald Boasson Hagen vant flere etapper i Tour de Pologne at Norge steg til en 10.plass på verdensrankingen, og dermed får ni plasser.

Ifølge uttakskriteriene forsvarer kun Boasson Hagen og Hushovd en plass. Men også Arvesen bør regnes som norsk VM-rytter, og trolig kaptein sammen med Boasson Hagen. Ut i fra den beinharde løypeprofilen i VM er det nærliggende å tro at også Gabriel Rasch, Nordhaug, Wilmann og Remme får VM-billett, skriver siste.no.

Det er likevel ikke helt avgjort om Norges cykelforbund vil benytte seg av alle plassene.

- Vi mener å ha ryttere nok som oppfyller uttakskriteriene, og derfor vil det ikke være urimelig å benytte hele kvoten. At samtlige skal fullføre og bli med de beste helt til mål, tror vi ikke. Men mye kan skje med våre tre antatt beste ryttere tidlig i rittet som gjør at de behøver all den assistansen de kan få
rundt seg, mener sykkelpresident Harald Ttiedemann.

I såfall, vil Norge stille med flere ryttere enn store sykkelnasjoner som Belgia.


Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal