NRK Meny
Normal

Sykepleier tiltalt for uaktsomt drap

En sykepleier i 20-årene er i Inntrøndelag tiltalt for uaktsomt drap etter at en 84 år gammel kvinne døde etter å ha fått injisert 52,5 milligram morfin på Snåsa sykehjem i 2016.

Snåsa sykeheim

En sykepleier i 20-årene er i Inntrøndelag tiltalt for uaktsomt drap etter at en 84 år gammel kvinne døde etter å ha fått injisert 52,5 milligram morfin på Snåsa sykehjem i 2016.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Ifølge tiltalen fikk pasienten på Snåsa sykehjem i Nord-Trøndelag 52,5 milligram morfin intravenøst, fordelt på tre sprøyter i en periode på to timer og 25 minutter.

84-åringen døde i underkant av sju timer etter hun fikk den første sprøyten, 25. august 2016, skriver statsadvokat Kaja Strandjord i tiltalen.

Døde av forgiftning

Obduksjonsrapporten konkluderte med at kvinnen døde av morfinforgiftning.

Kvinnens forsvarer advokat Harald Stabell, sier til Trønder-Avisa at sykepleieren er kjent med tiltalen, og at hun mener at det ikke finnes grunnlag for domfellelse for uaktsomt drap.

– Hun erkjenner ikke straffskyld, sier Stabel.

Mistenkelig

Dødsfallet ble rutinemessig varslet til kommunelegen, som mente dødsfallet var mistenkelig. Deretter ble politiet varslet og det ble opprettet en tilsynssak.

Den konkluderer med at det foreligger brudd på helselovgivningen, og at kommunen ikke har foretatt en risikovurdering og kartlagt hvilke forhold som kan medføre risiko for feilmedisinering.

Rettssaken går i Inntrøndelag tingrett i midten av november.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.