Sykehustabbe ved St. Olavs

En gynekolog ved St. Olavs Hospital i Trondheim ga en pasient opplysninger om andre pasienters behandlingsform.

St. Olavs hospital i Trondheim
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Legen skulle gi pasienten et telefonnummer og brukte et tilfeldig ark som lå på pulten. Da pasienten kom hjem sammen med ledsageren, Mildrid Åslid fra Volda på Sunnmøre, oppdaget hun at det stod detaljert informasjon om tre pasienter på baksiden av arket. – Dette var voldsomt sensitive opplysninger, sier Åslid til NRK.

– Vi beklager

Overlege Runa Heimstad ved Kvinneklinikken på St. Olavs Hospital beklager hendelsen på det sterkeste. Pasientene som stod på listen, blir nå kontaktet av sykehuset. – Dette skal selvsagt ikke forekomme, og er en klart beklagelig hendelse. Vi legger oss flate, og beklager det som har skjedd, sier Heimstad til NRK.

Fylkeslegen i Sør-Trøndelag, Jan Vaage, ber sykehuset nå se på sine rutiner for å hindre at slikt skjer igjen. – Omgangen med sensitive personopplysninger er i dette tilfellet svært uheldig. Jeg regner med at sykehuset tar tak i problemet, og forsikrer seg mot at dette skjer igjen, sier Vaage.

– Aldri opplevd før

– Dette har jeg aldri opplevd før, men det hender at det blir sendt ut feil papirer til pasienter hvor biter av andres journaler kommer med. Feil kan skje, men heldigvis er ikke dette hyppige hendelser, understreker fylkeslegen i Sør-Trøndelag.