NRK Meny
Normal

Sykehusledelse får kraftig kritikk

Ledelsen ved St. Olavs Hospital blir slaktet i en revisjonsrapport som ble lagt fram for styret i Helse Midt-Norge i dag.

St. Olavs Hospital
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Rapporten slår fast at et større spareprogram som startet i fjor så langt har vært mislykket.

- Det er alltid en utfordring å forankre et slikt prosjekt helt ned i organisasjonen, vi må bare ta inn over oss at vi ikke lyktes denne gangen. Men kritikk er korreksjon og da må vi få dette til, sier administrerende direktør ved St.Olavs Hospital, Roar Arntsen.  

- Er lojale

I spareprosjektet som kalles PRO 200 så de muligheten for å redusere kostnader med 200 millioner kroner i år. Når resultatet bare blir på 30 millioner har noe gått fryktelig galt. I revisjonsrapporten kommer det tydelig frem at flere på avdelingsnivå hverken har satt i gang eller har oppnådd forståelse for sparetiltakene.  

- Det er ingen ting i veien med lojaliteten. Men vi har noen som følger opp dette raskere og mer effektivt enn andre, sånn er er det i alle organisasjoner, sier Arntsen.  

400 millioner

Den økonomiske utfordringen for St. Olavs er derfor nå blitt på hele 400 millioner kroner. 200 av dem er ekstrakostnader forbundet med byggingen av nytt sykehus og som de håper å få dekt på andre måter. De siste 200 millionene skal spares inn i år og drastiske tiltak er på gang.  

Kravet fra styreleder i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlid, er krystallklart.  

- Det blir tungt å få dette i mål, men vi har ikke noe valg og kravet om balanse ligger fast, sier Almlid.  

Styret i helseregionen forlanger at ledelsen ved St. Olavs gjør en bedre jobb for å få hele organisasjonen med på nedskjæringene som er nødvendig.  

- Her har vi fått en del signaler om korreksjon, nå må vi sørge for at det blir gjort, sier administrerende direktør, Roar Arntsen.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal