Svineinfluensa-vaksine skaper kaos

Det ble tilløp til kaos på flere legesenter i Trondheim, da vaksinen mot svineinfluensa var på plass i dag. Mange ble avvist fordi risikogruppene skal vaksineres først.

Vaksinering
Foto: NRK

- Ja, i dag har det vært lettere kaotisk her, sier Ingjald Åm, fastlege ved Valentinlyst legesenter i Trondheim.

Det store innrykket kom ved middagstider. Da måtte vaksineringspasientene flere steder flyttes ut i gangen fra de overfylte venterommene.

- Utpå dagen i dag oppdaget folk at vaksinen hadde kommet, derfor strømmet det til med vaksineringsklare folk. Vi hadde forberedt oss på å starte vaksineringen på onsdagen, så dette kom litt brått på, forteller Åm.

Avvist

Legene ved Valentinlyst legesenter pakket ut de første vaksinene rundt klokken ti i dag.

Da hadde flere av de som tilhører risikogruppene møtt opp, klare til å ta imot vaksinen mot svineinfluensapandemien.

- Vi har måttet avvise mange, og si nei i dag, fordi risikogruppen skal prioriteres, slår Åm fast.

Forstår

I dag ble totalt 10.000 doser av svineinfluensavaksinen kjørt ut i Trondheim.

- Jeg forstår at folk møter opp og ønsker å ta svineinfluensavaksinen. Vi har jo oppfordret folk til å ta den, derfor er trykket legesentrene rundt om opplever helt naturlig, sier Åm.

Svinebønder

Totalt er det nå funnet smitte av svineinfluensa i 18 Nordtrønderske svinebesetninger.

I dag ble svinebønder prioritert ved Levanger Sykehus.

- Jeg er glad for at jeg får vaksinen i dag, men det er jo for dyrene jeg gjør dette, sier Ingrid Kristine Lersveen, svinebonde.

Svinebønder blir prioritert

Per Øyvind Brandsegg får vaksine.

Foto: NRK

Det er en kamp mot klokka. I dag ble det bekreftet smitte i to nye besetninger , en av dem i Nord-Trøndelag.

- Det er bra at vi blir prioritert slik at vi kanskje klarer å få bukt med smitten, sier, Per Øyvind Brandsegg, svinebonde.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .