NRK Meny
Normal

– Tromsø var ikke drømmemotstanderen

Stemninga gikk ikke helt i taket på Lerkendal da det ble klart at Tromsø blir motstanderen i kvartfinalen i cupen.

Jonas Svensson (tv) og Christian Gytkjær

Jonas Svensson og Rosenborg vant 2-1 forrige gang trønderne gjestet Alfheim. Nå møtes lagene i cupens kvartfinale

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er alltid tøft å komme til Tromsø. Jeg har vært med å vinne der bare en gang siden jeg kom hit, og det var sist kamp. Men vi skal være favoritter uansett, men det var ikke drømmemotstanderen, sier Jonas Svensson.

Det var rolig restitusjonstrening på Lerkendal etter gårsdagens 3–1 seier hjemme mot Nest-Sotra i fjerde runde i cupen. Før trekninga gikk diskusjonen blant spillerne på hvem de helst ønska seg.

– Mye kraftfôr

Men av alle klubbene som ble nevnt, så var ikke Tromsø blant dem. Historisk sett har klubben fra nord hatt et godt grep på RBK.

Trønderne slet seg til en 2–1 seier på Alfheim da lagene møttes i eliteserien tidligere i år. Nå blir det en ny tur til Tromsø når kvartfinalen går av stabelen i september.

– Det er et hardtarbeidende lag. De er gode defensivt og det er alltid mange tøffe dueller. De er jo nordlendinger, så de er oppvokst på kraftfor. Det er tøft å komme dit, men det blir artig.

– Det er jo litt kraftfôr på Verdal også?

– Det er det! Hadde vi hatt elleve trøndere på laget, så hadde det det ikke vært noe problem!, sier Svensson.

"RBK-rejects"

Den regjerende cupmesteren gikk greit videre fra onsdagens kamp hjemme mot Nest-Sotra. Selv om vestlendingene hadde flere gode muligheter, endte kampen til slutt 3–1 til trønderne.

Tromsø fikk det derimot tøffere. I en berg-og-dalbane av en kamp gikk nordlendingene til slutt av med en 3–2 seier etter ekstraomganger.

– Vi tar sikte på å vinne cupen, så da må vi slå alle likevel. Men det blir en tøff kamp og en lang reise, sier Pål André Helland.

Helland er tilbake fra skade og scora det siste målet for RBK i onsdagens kamp. Og når scoringene begynner å komme for Helland, så følger sitatene kort etter.

Han sender av følgende hilsen til de tidligere rbk'erne i Tromsø (Morten Gamst Pedersen, Simen Wangberg og Gjermund Åsen journ.anm.)

– Vi er en del RBK-recjects i Tromsø, som det så fint heter. Neida. Det er fine gutter, så får vi ønske dem all hell og lykke i livet bortsett fra i den kampen der. Da kan de klappe seg selv på skuldra og si seg fornøyd med kvartfinaleplass, for de kommer forhåpentligvis ikke lenger enn det, sier Helland.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25