NRK Meny
Normal

– Jeg er fortsatt en midtbanespiller

Jonas Svensson tror ikke han blir noen ny høyreback på Rosenborg dersom Cristian Gamboa blir solgt etter VM.

Jonas Svensson

Jonas Svensson håper han fortsatt kan kjempe om en plass på midtbanen til RBK når Gamboa er tilbake fra VM.

Foto: Øivind Haugen / NRK

Brazil Soccer WCup Italy Costa Rica

Cristian Gamboa og resten av Costa Rica er klare for kvartfinale i VM i Brasil.

Foto: Petr David Josek / Ap
Per Joar Hansen

Per Joar Hansen mener Gamboa har vært solid for Costa Rica i VM.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Gamboa og Costa Rica har imponert i årets VM. Laget slo i går ut Hellas i straffesparkkonkurranse og er dermed klare for kvartfinale. Dermed er laget kommet mye lengre enn hva ekspertene trodde før mesterskapet.

Jonas Svensson har vikariert på plassen til Gamboa mens han har vært ute med skade, og nå i VM.

– Han har vært kjempegod i VM. Han har en voldsom energi i spillet sitt. I tillegg har han farta si som gjør at han er flink offensivt. Han lever nok livets glade dager om dagen, sier Svensson.

Costaricaneren har som følge av den gode innsatsen i VM blitt koblet til en rekke storklubber i Europa. Barcelona skal blant annet være interessert i å kjøpe høyrebacken.

–Jeg er ingen agent, men enkel logikk sier at dette høyner markedsverdien hans. Det ser bra ut for han nå, sier Svensson.

– Ser hva som skjer

På Lerkendal har de fått med seg interessen for Gamboa. Trener, Per Joar Hansen, gleder seg over suksessen til Gamboa, selv om det kan bety at han forsvinner fra RBK etter VM.

– Et bedre utstillingsvindu enn VM er det ikke mulig å få. Så får vi se hva som skjer etter VM når vinduet åpner. Vi har ingen indikasjoner på at det skjer noe enda, sier Hansen.

Men han kan allerede ha erstatningen klar. Jonas Svensson har imponert som høyreback, selv om han knapt er spilt i posisjonen før årets sesong.

Skeptisk

Men vikaren er skeptisk til å bli forsvarsspiller på fast basis.

– Jeg vet ikke helt. Jeg ser fortsatt på meg selv som en midtbanespiller. Vi får se hvordan det blir framover, sier verdalingen.