NRK Meny
Normal

Svensson puttet i begge ender mot Sogndal

Selv uten profilene Pål André Helland, Tore Reginiussen og Mike Jensen fra start, skaffet serielederne seg nok en trepoenger etter 3-1-seieren mot Sogndal.

Eliteserien fotball 2016: Rosenborg-Sogndal.

Svensson ble kåret til banens beste og viste klasse store deler av kampen mot Sogndal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det hjalp Sogndal lite at Jonas Svensson scoret selvmål 75 minutter inn i kampen. Bortelaget gikk på sitt andre tap på rad, mens Rosenborg så godt som sikret seriegullet.

– Det er klart at vi ser jo tabellen og at vi har en stor luke. Nå må vi nok gå på en kjempesmell for ikke å ta gullet, men det har vi egentlig ingen planer om å gjøre, sa Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Bakenga med frekkas

Sogndalingene hadde nok håpet å holde nullen lenger enn de gjorde. Allerede etter 15 minutter sørget Fredrik Midtsjø for jubel på Lerkendal. Elbasan Rashani dro seg inn i boksen og fintet av en Sogndal-forsvarer før ballen noe tilfeldig havnet i beina på Midtsjø. Trønderen klinket til slik at ballen gikk hardt og lavt forbi keeper Matias Dyngeland.

bakenga feirer

Siden Bakenga signerte for Rosenborg i juli har han kun spilt 74 minutter med eliteseriefotball, men står likevel med tre scoringer.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Gjestene klarte aldri å hente seg inn etter at Rosenborg fikk en tidlig ledelse. Neste på scoringslista var Mushaga Bakenga som hadde fått en sjelden sjanse fra start. Han stod også får kveldens lekreste mål etter å ha fintet vekk to-tre Sogndal-spillere før han sørget for 2-0 med utsiden av foten.

– Du ser jo hvorfor vi hentet ham? sa Kåre Ingebrigtsen til NRK-reporteren etter kampen.

– Han er en naturlig målscorer. Nå virker det som «Mush» trives, og det ser man på banen. I dag slapp han seg løs.

Dessverre måtte Bakenga hinke av banen like før pause etter å ha pådratt seg en strekkskade som Ingebrigtsen senere betegnet som «mindre alvorlig».

Svensson med to nettkjenninger – i hver sin ende

En som kanskje ble aller mest glad for å score mål, var Jonas Svensson som ikke hadde scoret i eliteserien på to og et halvt år. Kun tre minutter etter Bakengas nettkjenning falt ballen i føttene på Svensson etter at Christian Gytkjær tapte en duell i luftrommet. Høyrebacken skøyt via en spiller og i nettet.

Etter sidebytte var kveldens assisterende Rosenborg-kaptein på scoringslista igjen. Denne gangen for Sogndal. Gilbert Koomson kom til innlegg fra høyre kant. Vertene så ut til å ha full kontroll på innlegget, men ballen traff Svensson og spratt forbi Adam Larsen Kwarasey i Rosenborgmålet.

Rashani-bom på tampen

Elbasan Rashani kunne sette spikeren i kista på overtid da han fikk en gedigen mulighet alene med keeper etter flott oppspill fra Matthias Vilhjalmsson. Dyngeland var totalt utspilt, men Rashani bommet kun fem meter fra mål.

Det endte 3-1 på Lerkendal. Sogndal var langt bedre i andre omgang enn de var i de første 45, og ble kanskje også snytt for straffe. Likevel er det ingen tvil om at Rosenborg tok en fortjent hjemmeseier.

– Vi spiller som smågutter i første omgang og så løfter vi oss i den andre. Det beste laget vant til slutt, og det må vi tåle her på Lerkendal, sa Sogndaltrener Eirik Bakke.

Laster innhold, vennligst vent..