NRK Meny
Normal

Svensk politi arresterte 16-åring på rømmen

Etter mange timers jakt har svensk politi pågrepet en 16-årig norsk gutt som stjal en bil og bevæpnet seg. Ingen ble skadd i aksjonen.

Norsk politi på E14, ved grensa til Sverige

Norsk politi i aksjon ved grensa til Storlien på E14.

Foto: Terje Næss

Like etter klokken 22 tirsdag kveld ble 16-åringen pågrepet av svensk politi. Gutten skal ha befunnet seg i bilen som var stjålet. Han var bevæpnet med hagle, men ingen kom til skade.

Tatt ved togstasjon

– 16-åringen ble pågrepet da han var i ferd med å ta seg ut av bilen. Mye tyder på at han har sittet i bilen i lang tid, sier innsatsleder i Nord-Trøndelag, Thor Inge Aas.

Gutten ble pågrepet like ved Storlien togstasjon, og der hadde han trolig sittet i bilen en god stund. Han blir nå ivaretatt av svensk politimyndighet, og ble kjørt til Östersund.

E14 ved Storlien, på grenseovergangen mellom Norge og Sverige, ble åpnet igjen kort tid etter. Veien var stengt tirsdag kveld.

Stengte grensa

Tidligere tirsdag kveld sperret fire politibiler grenseovergangen mot Sverige på Storlien. Politiet hadde på seg fullt verneutstyr og var bevæpnet med maskinpistoler.

Alle som forsøkte å krysse grensen fikk beskjed om å snu og dra nedover mot Meråker.

Politi ved grensen til Sverige, i forbindelse med politijakt

Norske politi på grensa til Sverige.

Foto: Terje Næss

Store politistyrker, i tillegg til et pansret kjøretøy og en hundepatrulje, lette tirsdag kveld lett etter gutten og bilen i Meråker.

Stjålet ved Storlien

Bilen ble stjålet ved Storlien tidligere på dagen, og politiet ba folk som så den om å være forsiktige, fordi gutten kunne være bevæpnet.

Det var bileieren selv som meldte fra om at bilen var stjålet. Politiet ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom bileier og 16-åringen.

Laster kart, vennligst vent...