NRK Meny
Normal

SV kritiserer politiet

SV-politiker og leder i Trondheim kommunes oppvekstkommitè, Hilde Opoku, er kritisk til politiets håndtering av Obiora-saken.
Hun er overrasket over mangelen på ydmkhet fra politiets side og mener saken bør få et etterspill.

Eugene Ejike Obiora
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Politiet må komme på banen og ta et initiativ overfor befolkninga i Trondheim. Dette angår alle i Trondheim og ikke bare innvandrerbefolkningen, sier Opoku.

Det store engasjementet fra innvandrermiljøene og fra folk flest har gjort inntrykk på det politiske miljøet i Trondheim kommune. Når Spesialenheten for politisaker valgte å henlegge saken mot de aktuelle politimennene, mener SV-politikeren at saken tok en ny og mer alvorlig retning, og at dette nå griper rett inn i den politiske hverdagen, der innvandrerspørsmål står i fokus.

- Arrogant oppførsel

- Jeg synes politiet har opptrådt på en meget arrogant måte. Dette dreier seg om en person fra en gruppe som ofte opplever å bli marginalisert og oversett, og jeg mener at polyiet burde ha opptrådt langt mer ydmykt enn det de har gjort i denne saken, sier Opoku.

Hilde Opoku påpeker at det poltisdke flertallet i Trondheim arbeider aktivt mot rasisme og hun mener politiet nå må komme på banen og forklare seg.