NRK Meny
Normal

Suverene NM-vinnere på Frolfjellet

To av Norges beste orienteringsløpere fikk hver sin kongepokal under NM i orientering på Frolfjellet torsdag ettermiddag.

Frol IL arrangerer NM orientering i helga.

KONGEPOKALVINNERE: Olav Lundanes og Mari Fasting er glade for NM-gull i herre- og kvinneklassen i orientering på første dag under NM i orientering på Frolfjellet.

Mari Fasting og Olav Lundanes begge fra Halden vant begge suverent i herre- og kvinneklassen under NM i orientering på Frolfjellet i Levanger torsdag.

Mens Jo Forseth Indgaard fra arrangørklubben jublet over medalje på hjemmebane etter målpassering.

Fikk kongepokalene

Olav Lundanes var hele 3,25 minutter foran sølvmedaljevinner Magne Dæhli, også han fra Halden.

– Jeg er veldig fornøyd og det var et godt løp. Trønderterrenget passer meg bra. Det er kupert terreng og myrer, sier Lundanes. For bare en måned siden fikk han bronsemedalje under VM i Skottland.

I en egen klasse var også Mari Fasting fra Halden. Noen uker etter at hun fikk sølvmedalje i VM ble det NM-gull i dag, og hun var 1,24 minutt foran Anne Hausken Nordberg fra Nydalens SK.

Jo Forseth Indgaard

FORNØYD: Jo Forseth Indgaard fra arrangørklubben Frol løp inn til en sterk tredjeplass under NM i orientering torsdag.

Foto: Frol idrettslag

Jublet over tredjeplass

– Dette har vært et stort mål siden Frol idrettslag ble tildelt NM. Jeg er veldig fornøyd og det er deilig å få det til på hjemmebane, sier Jo Forseth Indgaard.

Han fikk en sterk tredjeplass i Norgesmesterskapet i det 13,6 kilometer lange løpet.

Bedre

– De to som kom først var bedre i dag, og jeg kjempet om tredjeplassen, forteller 24 år gamle Jo Forseth Indgaard.

Også broren Ulf løp inn til en god plassering og fikk fjerdeplass. Nok en Frol-løper, Yngve Skogstad, kom på femteplass.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.