Tidenes beste sesongstart i Oppdal

Mye snø har gitt suverene forhold for alle som er glad skikjøring. I Oppdal er dette den beste sesongstarten heissjefen kan huske.

Elling Lund Storli (11) nyter puddersnøen i Vangslia i Oppdal.

Elling Lund Storli (11) nyter puddersnøen i Vangslia i Oppdal.

Foto: Terje Storli

– Helga har vært kjempebra, i går var alle parkeringsplasser fulle i Vangslia, gliser heissjef Arnulf Erdal i Oppdal. Rekordmye og tidlig snø gjorde at han kunne åpne skiheisene i Vangslia helt til topps i helga.

I Oppdal åpna de første bakkene for tre uker siden. Etter det har det lava ned i fjellbygda.

– Har du hatt så bra forhold så tidlig i skiheisen før?

– Jeg har vært tilknytta Oppdal i 20 år og det har jo vært snørike vintre på 70- og 80-tallet, men aldri har skisentret åpna til topps med alle heiser i drift og med perfekte bakker så tidlig.

Åpner hele anlegget til jul

Erdal forteller at en del av årsaken til den gode sesongstarten ligger i investeringer i kunstsnøproduksjon, som gir et godt grunnlag under natursnøen. I tillegg har nordvesten ført til enorme mengde snø i fjellbygda. Lokalavisa OPP fortalte før helga om hele 85 cm med snø i Storlidalen.

Anlegget blir nå åpent hver dag og på lille julaften satster Erdal på å også åpne heisene i Stølen og Hovden.

Godt besøk i Vassfjellet

I Vassfjellet skisenter har det totalt vært innom 1500 besøkende i helga. Driftsleder Per Eyvind Tellugen er godt fornøyd med åpningshelga. Aldri før har skisentret hatt så mye natursnø oppe på fjellet så tidlig i sesongen.

Sesongåpning i Vassfjellet

1500 var innom Vassfjellet i helga.

Foto: Øivind Haugen / NRK

– Lørdag var suveren med 15 cm nysnø, og vi åpna hovedtrekket helt opp til fjellet og det var mye folk i bakkene. På søndag har det vært litt regn men vi har holdt åpent.

– Hva skjer videre?

–Nå er det meldt mye regn i løpet av natta, så nå får bakkene ligge å tørke. Det er meldt bedre vær fra tirsdag, med kanskje noen minusgrader, forteller Tellugen.

Vassfjellet åpner igjen tidligst på torsdag med kveldskjøring.

1500 besøkende i helgen

Se video fra sesongstarten i Vassfjellet.

Meråker alpinsenter har også holdt åpent i helga.