- Ingenting å skjemmes over

Etter flere strake bortetap, taper Ranheim nå også hjemme. Laget har mistet opprykksplassen og er i ferd med å bli innhentet av konkurrentene. Men Bjørkan sier RIL har ingenting å skjemmes over.

HamKam slo Ranheim 1-2 i Idrettsparken.

Ranheim fikk en drømmestart mot Hamarkameratene. Etter knappe fem minutter snappet Jo Sondre Aas opp et dårlig tilbakespill. Han fikk en enkel jobb med å sende laget sitt i ledelsen. Svakt av HamKam. Sterkt av Jo Sondre Aas.

Gleden ble likevel kortvarig. HamKam tok over initiativet i kampen og etter ti spilte minutter kunne Kristoffer Hagen utligne.

Selv om HamKam til tider dominerte 1. omgang var Ranheim likevel farlige når de først kom fremover i banen. Både Jo Sondre Aas og Robert Stene hadde hver sin store sjanse til å gi hjemmelaget ledelsen.

Gjestene var likevel nærmest. Tore Andreas Gundersen var utrolig nær på et hodestøt etter drøye halvtimen, men Ranheims sisteskanse Andreas Lindberg spilte en kjempekamp og holdt hjemmelaget inne i matchen.

Like før pause var det bare aluminiumen som hindret borteledese. Emil Dahle brente til fra ca. 20 meter. En knallhard suser i tverrliggeren!

Store deler av 2. omgang var duellpreget og noe kjedeligere å se på, men dramatikken tok seg kraftig opp et kvarter før slutt.

Vegar Bjerke gjorde kort prosess. Fra ca. 18 meter banket han ballen utagbart opp i venstre hjørne av RIL-målet. 1-2 til kameratene fra Hamar.

Video Ranheim-HamKam

Se målene her!

Ranheims kantspiller Finn Magnus Johannessen kunne sørget for balanse i regnskapet igjen. Han var alene igjennom, men satte ballen midt på den utrusende keeperveteranen Ivar Rønningen. Like etterpå var også Nicolas Lyngmo farlig nære med å score på et langskudd.

Men hjemmelagets desperate jakt på utligning ga gjestene muligheter i motsatt ende av banen.

Like før full tid fikk HamKam straffespark etter en hands.
Vegar Bjerke hadde planer om å score sitt andre, men Lindberg reddet skuddet mesterlig!

Og Lindberg fikk (om enn noe ufrivillig) flere muligheter til å vise hvilken reaksjonssterk klassekeeper han er. På overtid sto han som en levende vegg, og blokkerte febrilsk avslutningene fra både Thomas Lehne Olsen og Tore Andreas Gundersen.

Ikke ufortjent

Aasmund Bjørkan innrømmer at HamKam var gode.

– Det var en jevn match som begge lagene kunne punktere. Dessverre for oss banket de ballen i krysset med tjue minutter igjen å spille. Vi prøvde å svare, men klarte det ikke, og det var ikke ufortjent at HamKam stakk av med seieren til slutt.

Hønefoss har nå gått forbi Ranheim på tabellen, og både Glimt og Sandefjord puster RIL tett i nakken. Ranheim har tapt de tre siste bortekampene, og taper nå også hjemme. Er laget i ferd med å miste grepet om teten i 1. divisjon?

– Nei. Vi har ingenting å skjemmes over. Dessverre har marginene vippet i mot oss i det siste, og det er nok ikke tilfeldig. Det er marginale greier vi holder på med. Tidlig i sesongen klarte vi å vippe de jevne kampene i vår favør. Det har vi ikke klart i det siste. Vi har hatt et tøft program, og vi må jobbe steinhardt for å komme oss tilbake inn i flytsonen. Det er ingen annen måte å gjøre dét på.

Bjørkan er likevel klokkeklar på at Ranheim fremdeles er et topplag.

- Det er klart vi er med! Vi ligger to poeng bak direkte opprykk, med bare ni kamper igjen. Vi er med for fullt der oppe, selv vi selvfølgelig gjerne skulle ha hatt tre poeng i dag.